Home»Film»Objavljen film “Klavirsko nebo UŽIVO”… Snimak koncertne promocije kompilacije nove srpske klavirske muzike

Objavljen film “Klavirsko nebo UŽIVO”… Snimak koncertne promocije kompilacije nove srpske klavirske muzike

4
Shares
Pinterest Google+
Klavirsko nebo/Photo: Božidar V. Nedeljković
Klavirsko nebo/Photo: Božidar V. Nedeljković

Pop Depresija i Kišobran predstavili su koncertni film “Klavirsko nebo UŽIVO” u režiji Petra Petrovića. Film je audio/video zapis koncerta na kojem je promovisana kompilacija nove srpske klavirske muzike “Klavirsko nebo/Piano Sky”, koji je održan 15. marta 2019. u Centru za kulturu Vlada Divljan.

U filmu učestvuju (po redu pojavljivanja): Iva Parađanin, Pavle Popov, Milica Predolac, Ana Vasić, Andrej Negić, Nikola Radosavljević, Milica Tegeltija, Luka Ignjatović i  Petar Stevanović.

Za vizuelne efekte i dizajn svetla na koncertu zaslužan je bio beogradski umetnik Incredible Bob, dok je dizajn zvuka delo Dušana Bauka.

Klavirsko nebo/Photo: Božidar V. Nedeljković
Klavirsko nebo/Photo: Božidar V. Nedeljković

Prvi konkurs “Klavirsko nebo” koji su organizovali Pop Depresija i Kišobran uz podršku LP Dua završio se krajem 2018. godine objavljivanjem kompilacije na kojoj je predstavljeno 17 novih kompozicija napisanih za klavir autora iz Srbije.

Kompilaciju možete besplatno preuzeti na ovom linku.

Na Međunarodni dan klavira 29. marta 2019. raspisan je konkurs za Klavirsko nebo #2, a krajnji rok za prijem radova bio je 31. jul.

Stručni žiri početkom oktobra izabrao je pesme koje će činiti finalni izbor, a nova kompilacija biće promovisana tokom novembra. U žiriji se nalaze Jovana Backović (kompozitorka i učesnica prvog konkursa), Slobodan Brkić DJ Brka (jedan od urednika emisije Arkadija na RadioAparatu), Marija Maglov (Muzikološki institut SANU), Svetlana Đolović (urednica RadioAparata) i Ivan Lončarević (Pop Depresija).

I ovaj konkurs udruženja Pop Depresija i Kišobran realizuju u saradnji sa LP Duom i dizajnerom Bratislavom Milenkovićem.

 

Previous post

Kojoti objavili spot za pesmu "Oprosti što te volim"

Next post

ZOE KRAVIC JE NOVA ŽENA-MAČKA... Kako vam se čini izbor?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *