Home»Mobil Music Fest»Funkier Project pred finale MOBIL DEMO FESTA: Hajde da zajedno našoj sceni vratimo svetski sjaj

Funkier Project pred finale MOBIL DEMO FESTA: Hajde da zajedno našoj sceni vratimo svetski sjaj

5
Shares
Pinterest Google+
Funkier Project/Photo: Promo
Funkier Project/Photo: Promo

Funkier Project poslao je kao prijavu definitivno jedan od najneobičnijih video zapisa svoje pesme “Burn My Fire Up”, snimljen od strane nepoznatog lica na ulicama Napulja, ali zahvaljujući tome što su odličnom svirkom zadivoli žiri, našli su se među pet finalista prvog Mobil Demo Festa.

Funiker je zvanično nastao pre oko godinu dana, kao ulični bend. Re je o putujućem projektuje koji je baziran u Beogradu, ali i u Luksemburu i povremeno u Italiji, gde su odlučili da ozvaniče čitavu stvar i bendu daju ime. Funkier Project čine od 2 do 6 članova, ne računajući publiku koja je takođe deo projekta i u interakciji učestvuje u kreiranju muzike, a to i jeste glavni razlog što je Funkier projekat, a ne klasičan bend.

Predstavljaju se ovako: Funkier čine Andrija Hadžić – vokal, perkusije, Petar Filipović – gitara, Branko Milivojević bas. (nestalni članovi) Emiline Tabout – vokal Todor Živković gitara ili bas, Dušan Murišic- truba itd… imamo i klavijaturistu i bubnjara ali oni žive u Holandiji. Ostali članovi žive i rade u Evropi. Holandija, Luksemburg…  i po potrebi učestvuju u nastupima.

U kojoj će postavi nastupiti u Wurstu znaće tek u poslednjem momentu, ali jedan od osnivača projekta, Andrija Hažić, pred nastup 20.oktobra kaže da je Funkier spreman za finale i da nema tremu.

– Prijavili smo se svakako da bi gurali napred našu priču, jer mislimo da vredi, ne previše, ne koliko ja mislim da može, ali vredi dovoljno pripojiti je drugim tokovima drugih priča, kao što je vaša recimo (za to respect), a kojom šire zajedno doprinosimo kreiranju “naše muzičke scene”, da joj vratimo svetski sjaj.

A Funkier svoju umetničku misiju sprovodi uglavnom na engleskom jeziku.

– Zašto da uskratino sve one izvan granica naše zemljice, koji zaslužuju da čuju sve? (Otud pesme na engleskom). Granice su jako diskutabilne u višem porezku stvari. Ako bude prilike pustićemo je dalje, jer je dužnost i odgovornost svih nas da sijamo za ovaj svet i da mu doprinesemo kroz naše kreativno stvaralaštvo što je više moguće – kaže Andrija.

Album koji imaju priliku da osvoje na Mobil Demo Festu bi im, nema sumnje, pomogao u tome.

– Drugi, lični motiv zbog kojeg smo se prijavili jeste to što sam uradio sve što sam želeo do sada, osim da snimim i objavim album.To je moja težnja i moj cilj. Naravno bez očekivanja, osim prema sebi, bez upoređivanja sa bilo kim. To ostavljam vama – kaže Anrija i za kraj dodaje: – Konkurencija je super, mladi i ambiciozni ljudi. Želim im uspeh.

1 1

Previous post

ZOE KRAVIC JE NOVA ŽENA-MAČKA... Kako vam se čini izbor?

Next post

TAKO TO RADE IRCI... Centralna banka Irske izdaje srebrnjak u čast Fila Lajnota, frontmena Thin Lizzy

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *