Home»Fun»KO SU NAJPOZNATIJI PRESTUPNICI IZ BAKINGEMSKE PALATE… Da li su Betlesi stvarno pušili u kraljičinom toaletu, ko se drogirao, a ko je krao toalet papir?

KO SU NAJPOZNATIJI PRESTUPNICI IZ BAKINGEMSKE PALATE… Da li su Betlesi stvarno pušili u kraljičinom toaletu, ko se drogirao, a ko je krao toalet papir?

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Facebook @thebeatles
Photo: Facebook @thebeatles

Bilo da kradu rolne toalet papira ili koristite narkotike, brojne poznate ličnosti znale su da upadnu u nevolje u Bakingemskoj palati. Ovo je galerija slavnih ličnosti koje su ostale u lošem sećanju domaćinima slavnog zdanja.

Olivija Kolman igrala je u Netflix seriji “Kraljica” britanskog monarha, a to je kroz istoriju podrazumevalo poznavanje protokola.

Ali dok je promovisala seriju u intervjuu za Sunday Times, izazvala je dosta bure priznanjem da se nije lepo ponela tokom boravka u palati. Kolman je priznala da je njen suprug ukrao suvenir.

Bakingemska palata/Photo: YouTube printscreen
Bakingemska palata/Photo: YouTube printscreen

Iz Bakingemske palate nije stigla reakcija.

“Godišnje imamo 50.000 posetilaca i da svako od njih uzme po jedan suvenir, ne bi mnogo ostalo”, rekla je portparolka palate.

Pa, ko su ti poznati prestupnici?

Džon Lenon jednom je rekao da su 1965. godine članovi benda pušili kanabis u toaletu pre nego što su uručena odlikovanja. Ali kasnije je Džordž Harison negirao ovu tvrdnju i objasnio da su otišli u toalet gde su zapalili obične cigarete jer su bili nervozni.

Poznati pevač Robi Vilijams priznao je da je pušio kanabis u Bakingemskoj palati, ali je negirao da mu je tamo pripala muka.

– Da li sam povraćao u Bakingemskoj palati? Ne. Popušio sam džoint – rekao je Vilijams za tabloid Sun pre dve godine.

U tekstu ovog lista tvrdi se da je do incidenta došlo 2012. godine.

Bakingemska palata bila je samo jedna od poznatih lokacija na kojima je komičar i pisac, Stiven Fraj prijatelj princa od Velsa, konzumirao kokain.

U knjizi More Fool Me, Fraj je napisao da je koristio narkotike i u Domu Lordova, kao i u BBC televizijskom centru.

– Može se reći da sam narušio ugled divnih palata i poseda koje koristi časni establišment – naveo je Fraj.

Dobitnica Oskara Olivija Kkolman rekla je za Sunday Times da je njen suprug ukrao rolnu toalet papira tokom dobrotvorne večere.

– Ukrao je rolnu kako bi imao dokaz da smo bili u Bakingemskoj palati – navela je Kolman.

Ostalo je nejasno posle intervjua da li je Olivija bila saučesnica u ovom “zločinu”.

Televizijska voditeljka Deniz van Outen izvinila se nakon što je priznala da je “pozajmila” pepeljaru i držač za kutiju za maramice pre 21 godinu.

Ona je gledaocima jutarnjeg programa na Kanalu 4 objasnila da je to uradila iz čiste zabave. Kasnije je poslala nazad pepeljaru i kutiju, uz poklon – plišanu kamilu – u znak izvinjenja.

Deniz Van Outen/Photo: YouTube printscreen
Deniz Van Outen/Photo: YouTube printscreen

“Gospođo, izvinite. Nisam imala nameru da vam napravim problem”, napisala je Deniz u poruci.

Nekadašnja članica benda Spice Girls Ema Banton rekla je da je uzela znak sa vrata od toaleta kada je nastupala u palati na poziv kraljice. To je bio koncert povodom Zlatnog jubileja 2002. godine.

Poznati televizijski voditelj Pirs Morgan je već serijski prestupnik u domovima bogatih i slavnih. Jednom prilikom priznao je da ima celu kolekciju toalet papira koje je ukrao iz domova slavnih ličnosti, posle Sajmona Kauela, na red je došao i suvenir iz kraljičinog doma.

Ali nestalo mu je hrabrosti kada je je trebalo da donese suvenir iz Bele kuće 2011. u vreme dok je predsednik Amerike bio Barak Obama. Objasnio je da se uplašio hapšenja.

Šta kažu u palati

Kraljica Elizabeta II/Photo: facebook@HMRoyalQueen
Kraljica Elizabeta II/Photo: [email protected]

Nekadašnji portparol britanske kraljice Diki Arbajter kaže da su pošteni posetioci uvek dobrodošli.

– Stvarno je neshvatljivo. Na toalet papriu ne piše da je iz Bakingemske palate. To je običan papir, kao i svaki drugi – rekao je on.

A dovodi u pitanje i slučaj ukradene pepeljare iz 1998, uz objašnjenje da je već tada u palati bilo zabranjeno pušenje.

Arbajter kaže da lovci na suvenire vrlo retko imaju priliku da ugrabe nešto. Escajg nema zvanična obeležja palate, a posetioci uz posluženje dobijaju salvete. Arbajter smatra da poznate ličnosti ovakvim izjavama uglavnom traže publicitet.

– Nije kao da uzimaju nešto što je vredno. To rade samo da bi rekli – uzeo sam nešto iz palate. Pa, idite u samoposlugu i kupite pakovanje od devet rolni toalet papira – poručio je Arbajter.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

HUS OTKRIO KAKO JE BILO SARAĐIVATI SA ŠTULIĆEM: Džoni je svirao sa Parnim valjkom, snimili smo dve njegove pesme, ali... nije bio dovoljno dobar

Next post

Drugo veče Pančevačkog Jazz Festivala... Little Rosies Kindergarten, Mark Guiliana Beat Music i Péter Rozsnyói Trio u Dvorani KC

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *