PREDSTAVLJAMO FINALISTE MOBIL DEMO FESTA – Znoj: Dolazimo da zablistamo na bini, pa šta bude…

0
69
Znoj/ Photo: Miloš Živković
Znoj/ Photo: Miloš Živković

Bend Znoj su Pančevci, koji su žiri Mobil Demo festa “kupili”, ali ne parama, već interesantnom numerom “Bako, bako” i kreativnim spotom snimljenim, prema pravilima, mobilnim telefonom u jednom kadru.

Bend je nastao je u maju 2016. a do decembra 2017. proživeli su tranziciju u ritam sekciji, džemovali, smišljali muziku, pisali tekstove, probali svašta u svim merama i poljima interesovanja, i pošto su manje više odrastali na istoj muzici, koju definišu moćni rifovi, vremenom je njihova energija samo pojačavala, ideje su krenule da poprimaju svoj oblik, dobile svoje mesto, a njihova mašta je pronašla svoje mesto u zvuku. Od tog momenta su krenuli da stvaraju autorski materijal, koji stvaraju i danas. Muziku i aranžmane rade Predrag Stanković i Goran Milutinovič, a tekstove piše Dobrivoj Stojanović. Trenutno rade na pesmama za svoj prvi album a za Headliner.rs otkrivaju šta je bio njihov motiv da se prijave na Mobil Demo Fest .

– Zapravo, pravi motiv je bio takmičarskog duha, nije bilo bitno koje mesto bi osvojili i kako bi se plasirali koliko samo iskustvo, druženje sa bendovima kao i šerovanje muzike koju stvaramo i koju želimo da predstavimo publici. Naravno ako bi se desila pobeda, veliko bi nam zadovoljstvo bilo da snimimo album za našu izdavačku kuću kakva je PGP-RTS!

Da li ste očekivali da ćete svirati u finalu?
– Hmm, pa mogu da kažem da smo se nadali tome, mozda zato što definitivno imamo šta da ponudimo slušaocima, energija je ta koju osetimo svakog momenta kada smo u našoj muzici, a energija je ta koja se širi!

Imate li tremu pred finale?
– Trema nekada može biti odličan saveznik. Nikada niste sigurni da li ste doprli do slušalaca, a to je ono što u tankim nitima povezuje nas i publiku, posle prvog tona trema nestaje, a ostalo ide samo u istoriju!

Da li ste preslušali konkurenciju i šta mislite o njima?
– Naravno da smo preslušali, pa moramo znati sa kim imamo posla, hahahah. Kako god, o ukusima ne vredi raspravljati, lepota i jeste u tome da svako ima svoju publiku za koju se borio i za koju je nešto stvarao. Sto ljudi – sto ćudi, al jedan je ZNOJ, hahahaha!

Šta očekujete od nastupa i od svog učesća na Mobil Demo Festu generalno?
– Ne očekujemo previše, dolazimo da sviramo i da se družimo, naravno daćemo sve od sebe da zablistamo na bini, pa kako bude. Svi finalisti su izvrsni bendovi i muzičari i neće nam biti lako. Ono što je sigurno je to da nama definitivno ovaj fest otvara vrata ka novoj publici i potencijalnim stalnim slušaocima, a možda nam se otvore i još neka
vrata za promociju našeg zvuka u budućnosti. Svakako, hvala što ste nam omogućili da promovišemo svoj zvuk!
Srećno nama/njima, i nadamo se dobroj i kvalitetnoj rock’n’roll svirci!

Mobil Demo Fest, plakat
Mobil Demo Fest, plakat

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime