Preminuo Robert Forster… Tarantino ga “vratio u sedlo” sa “Jackie Brown”, zablistao i u “Breaking bad”

0
92
Robert Forster/Photo: YouTube printscreen
Robert Forster/Photo: YouTube printscreen

Glumac Robert Forster je preminuo u petak u 78. godini posle teške borbe sa rakom mozga. Forster je preminuo u svom domu, na dan kada je njegov poslednji film, “El Camino”, imao premijeru.

Njegov kolega iz serije “Breaking bad” Brajan Krenston napisao je na društvenim mrežama:

“Tužan sam zbog vesti da je Robert Forster preminuo. Divan čovek i vrhunski glumac. Upoznao sam ga na snimanju filma “Aligator” pre 40 godina i onda smo se opet sreli na seriji “Breaking bad”.

– Nikada nisam zaboravio kako je bio ljubazan i velikodušan bio prema klincu koji je tek počeo svoj put u Holivudu. Počivaj u miru, Bobe”, napisao je Kranston.

 

Forster je igrao u filmovima kao što su “Džeki Braun”, “Malholand drajv, “Lucky number Slevin”, “Potomci”… Na velike ekrane vratio ga je Kventin Tarantino s ulogom šefa male firme za sudske garancije u filmu “Jackie Brown” s Pem Grir u glavnoj ulozi 1997. godine. Za tu ulogu bio je nominovan za Oskara, 

Prva polovina devedesetih, dok ga nije kontaktirao Tarantino za ulogu u “Jackie Brown”, za Forstera je bila pakao

– Dogodio mi se 21 mesec bez posla. Imao sam četvoro dece, uzimao sam bilo koji posao koji sam mogao da dobijem – rekao je Forster za Chicago Tribune 2018. godine, odižući, a zatim spustivši ruku kako bi naznačio svoje sudbinu. – Moja karijera je išla strelovito prema gore pet godina, a onda postepeno padala narednih 27. Svaki put kad bih dosegla niži nivo od onoga za koji sam mislio da mogu podneti, padala je niže, a onda još niže. Uskoro nisam imao agenta, ni menadžera, nema advokata, ničega i nikoga. Uzimao sam sve što je padalo kroz pukotine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime