Muzička plovidba kroz šezdesete… Britanski bluzeri Egypt 17. oktobra u klubu Bluz i pivo

0
36
Egypt/Photo: press promo
Egypt/Photo: press promo

Britanski bluz rok Egypt nastupiće Beogradu 17. oktobra u klubu Bluz i Pivo.

Svi koji vole blues rock sa kraja 60-ih godina prošlog veka, Led Zeppeline, The Allman Brothers, Bad Company, Groundhogsa, ZZ Top… imaće priliku da se sretnu sa britanskim bendom Egypt i osete originalne vibracije direktno sa izvora i čuju muzičare koji su godine proveli svirajući sa rodonačelnicima američkog bluesa kao i sa britanskim blues rock legendama.

Članovi Egypta su na blues sceni još od šezdesetih, kada su neki od njih svirali u bendovima i delili binu sa The Rolling Stones, The Beatles, The Who, Kinks, Manfred Mann, Chuck Berry pa se može reći da je muzički pedigre muzičara benda – opasno jak.

Egypt/Photo: press promo
Egypt/Photo: press promo

Alan Fiš, basista benda koji je pored raznih muzičkih projekata u karijeri, svirao u bendovima Bo Didlija, Čaka berija, Bili Boj Arnolda, bio je dugi niz godina u stalnoj postavi legendarnih The Groundhogs. Sa Didlijem, Arnoldom i Groundhogsima je snimio nekoliko albuma i svirao stalne turneje. 2013. godine je, zbog svojih zasluga, primljen u Blues Hall of Fame od strane međunarodne Blues asocijacije. Dugi niz godina je Alan Fiš bio je basista legendarnog britanskog benda The Groundhogs, u kom su svirala i dva preostala dva člana grupe Egypt, gitarista i pevač Erik Čipulina i bubnjar Peter Korea.

Bend je osnovan 1987. godine i otada je konstantno koncertno aktivan, najviše u klubovima u UK i Evropi. U dosadašnjoj diskografiji imaju četiri LP albuma koji su izvanredno ocenjeni kod publike i svetske muzičke kritike.

Koncerto polinje oko 21h, a ulaznice koštaju 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime