Home»Umetnost»Benksi otvorio pop-up prodavnicu u Londonu… Ima samo jedan problem – u nju ne može da se uđe

Benksi otvorio pop-up prodavnicu u Londonu… Ima samo jedan problem – u nju ne može da se uđe

5
Shares
Pinterest Google+
Gross Domestic Product, promo
Gross Domestic Product, promo

Ovih dana je u londonskom Krojdonu osvanuo jedan vrlo neobičan showroom. Za njegovo otvaranje zaslužan je, ni manje ni više, nego najpoznatiji svetski street art umetnik Benksi, koji je svih godina rada uspeo da ostane anoniman i zaintrigirao svet porukama svojih radova.

Reč se, naime, o pop-up prodavnici koja funkcioniše kao izlog u koji ne možete ući, a koji predstavlja radove slavnog uličnog umetnika. Benksijevi radovi odavno imaju kultni status, a brojne replike odavno se prodaju širom sveta, bilo da se radi o majicama koje su ukrašene grafitima sa motivom devojčice koja ispušta crvene balone u vazduh ili pak o šoljicama sa motivom demonstranta koji baca buket cveća. Komercijalizacija njegovih radova, iako je oduvek bio i ostao anoniman, naterala je poznatog umetnika da ljubiteljima svoje umetnosti ponudi svoje originalne radove.

 

Pop-up prodavnica nosi naziv “Gross Domestic Product”, a Benksi je otvaranje u londonskom Krojdonu najavio na svom službenom Instagram profilu. Reč je, naime, o prvoj prodavnici koja ciljano prodaje originalne radove s Benksijevim potpisom, a kupci u nju neće moći da uđu. Predmete iz prodavnice moći će uživo da vide kroz izlog i potom ih naruče online. Benksi je ovim potezom, kao i većinom svojih poteza do sada, zaintrigirao javnost pa ni ne sumnjamo kako će se ispred izloga okupljati brojni znatiželjni prolaznici, ali i poštovaoci rada uličnog umetnika.

HL/Izvor: Elle

Previous post

PRED SPAVANJE ISKLJUČITE TV I PUSTITE SVOJ OMILJENI ALBUM... Naučnici kažu da ne postoji bolji recept za zdrav san

Next post

Green Day premijerno odsvirali novu stvar u emisiji kod Haurada Sterna

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *