Home»Muzika»Wellcome to the Hotel California… again, and again, and… The Eagles najavili novu turneju. Pogodite šta će svirati…

Wellcome to the Hotel California… again, and again, and… The Eagles najavili novu turneju. Pogodite šta će svirati…

4
Shares
Pinterest Google+
The Eagles/Photo: facebook@Eangles Band
The Eagles/Photo: [email protected] Band

Kultna i dugovečna kalifornijska grupa Eagles najavila je novu turneju na kojoj će sledeće godine svirati svoj  najuspešniji album “Hotel California”.

Odluka o tome usledila je posle nastupa prošlog meseca u Las Vegasu, gde je bend svirao album iz 1976. godine. Predstojeća turneja će se sastojati od 12 koncerata u šest američkih gradova.

Koncerti će uključivati svih devet pesama kultnog albuma, pojačanih orkestrom i horom, kao i set najvećih hitova Eaglesa posle ponovnog okupljanja. Grupa će svirati u arenama u Atlanti, Njujorku, Dalasu, Hjustonu, San Francisku i Los Anđelesu između 7. februara i 18. aprila.

Period pre nego što je objavljen album “Hotel California” bio je turbulentan za Eaglese.  Osnivač, gitarista Berni Lidon napustio je bend a zamenio ga je Džoe Volš. Ali oni su na to reagovali najbolje moguće – onim što se ispostavilo kao njihov najprodavaniji studijski album. Do danas je prodato više od 26 miliona primeraka, pre svega zbog hitova kao što su “New Kid in Town”, “Life in the Fast Lane” i naravno – naslovne numere.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

 

Previous post

Mortal Kombat DVD izdanjem najavio veliki novosadski koncert

Next post

Njujorška scena na Festivalu savremenog plesa i performansa - KONDENZ

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *