Zvuci Kube u Beogradu… Afro Cuban All Stars veče 2. novembra u Sava Centru

0
67
Afro Cuban All Stars/ Photo: Luiz C. Ribeiro (promo, Long Play)
Afro Cuban All Stars/ Photo: Luiz C. Ribeiro (promo, Long Play)

Svetski poznati izvođači kubanske muzike Afro Cuban All Stars održaće koncert 2. novembra u Beogradu, a njihov vođa Huan de Markos Gonzales uputio je poziv publici da dođe i dobro se provede uz kubansku muziku te večeri u Sava centru.

– Zdravo prijatelji. Pozivam vas na koncert u Sava centru 2. novembra. Pripremite se za sjajno, sjajno Afro Cuban veče! Čekamo vas! – poručio je u kratkom video klipu de Markos.

Bogato muzičko nasleđe Kube Afro Cuban All Stars uspešno predstavljaju svakim svojim novim koncertom ili izdanjem još od prvog albuma “A Toda Cuba Le Gusta” koji je snimljen, kao deo iste studijske sesije, i objavljen 1997. godine zajedno sa čuvenim albumima “Buena Vista Social Club” i “Introducing … Ruben Gonzalez”.

Upravo je de Markos bio arhitekta projekta “Buena Vista Social Club”. Posle uspeha “A Toda Cuba le Gusta”, on je odlučio da nastavi projekat Afro-Cuban All Stars, kao vođa orkestra i na zapaženim sledećim albumima “Distinto, Diferente” (1999) i “Step Forward” (2005), kao i na live izdanjima “Absolutely Live” (2009) i “Absolutely Live II” (2017).

Huan de Markos/ Photo: Bumpy Johnson (promo, Long Play)
Huan de Markos/ Photo: Bumpy Johnson (promo, Long Play)

Kao što je želeo u početku da svetu pokaže talente starih majstora, de Markos je danas zainteresovan da promoviše mlade muzičare Kube.

Zato Afro Cuban All Stars čini višegeneracijska postava, koja podjednako uspešno koristi uticaje iz klasičnih žanrova kakvi su son i danzon, kao i savremene plesne ritmove kakav je timba.

– Sa Afro Cuban All Stars nastojimo da predstavimo bogatstvo kubanske muzike. Naši koncerti su putovanje kroz kubansku muziku, njenu istoriju i sve njene žanrove. Za mene, svi žanrovi su validni, ne pravim razliku među njima. Sve je to jedna, kubanska muzika – objašnjava Huan de Markos.

Koncert organizuje promoterska kuća Long Play, uz podršku Ambasade Kube. Ulaznice po ceni od 1.800, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara možete dakupite na blagajni Sava Centra i preko prodajne mreže Ticket Visiona.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime