Home»Muzika»Tango koncert i jam session… Agustin Luna i kvintet Tanguango u teatru Le Studio

Tango koncert i jam session… Agustin Luna i kvintet Tanguango u teatru Le Studio

4
Shares
Pinterest Google+
Kvintet Tanguango/ Photo: Promo (Le Studio)
Kvintet Tanguango/ Photo: Promo (Le Studio)

U sredu, 9. oktobra imaćete priliku da uživate u muzici Tanguango kvinteta i poznatog argentinskog gitariste Agustina Lune.

Posle njihovog nastupa svi koji su se prijavili za jam session zasviraće i zapevaće sa njima. Biće prostora i za ples, ali zbog podloge savetuje se da se ponesu patike za ples. Za muziku će se postarati DJ Ljubinko.

Agustin Luna/ Photo: Promo (Le Studio)
Agustin Luna/ Photo: Promo (Le Studio)

Agustin Luna je jedan od najtalentovanijih argentinskih gitarista današnjice koji svojim sviranjem dopire do same duše svakog slušaoca.

Tokom karijere sarađivao je sa brojnim umetnicima među kojima se izdvajaju Marcelo Iglesias, Julio Azcano, Silvia Castro, Edoardo, Catamario, Juan Falu…

Značajne uspehe postigao je na turnejama po Španiji, Italiji, SAD, Brazilu, Urugvaju, a posebno se izdvajaju nastupi na festivalima “Guitars of the world” i “Baradero festival”.

Zajedno sa bandoneonistom i pevačem Luciano Tobaldijem nastupa u duu “Luna – Tobaldi”

Kvintet Tanguango/ Photo: Promo (Le Studio)
Kvintet Tanguango/ Photo: Promo (Le Studio)

Kvintet Tanguango osnovale su 2013. godine mlade akademske umetnice uz saradnju i podršku Instituta “Tango Natural” iz Beograda, a čine ga: Sonja Lukić (klavir), Ljubica Damčević (violina, vokal), Jelena Adamović (violina), Dušica Luković (harmonika), Katarina Kamber (kontrabas).

Tango muzikom počele su da se bave još u srednjoškolskim danima svirajući u orkestru Tango Juventud, pod dirigentskom palicom bandoneoniste i profesora Aleksandra Nikolića.

Već 2007. godine sa pomenutim orkestrom osvajaju I nagradu na takmičenju u italijanskom gradu Kastelfidardu u kategoriji za muziku Astora Pjacole. Posle toga karijere im se razvijaju odvojeno.

Nekoliko godina kasnije, ove dobitnice brojnih pojedinačnih muzičkih nagrada formiraju kvintet Tanguango koji pored muzike Astora Pjacole izvodi tango numere kompozitora tradicionalnog tanga, kao i dela savremenih kompozitora.

Koncert u teatru Le Studio počinje oko 21:00 čas, a cena ulaznice iznosi 200 dinara.

Previous post

DOĐAVOLA, NEĆU VIŠE DA BUDEM TAJ LIK... Džim Keri objasnio depresiju na jedan od najboljih načina koji smo ikada čuli

Next post

Kina cenzurisala "South Park", autori odmah sarakastično odgovorili: Izvinjavamo se, Si Đinping ne liči više na Vini Pua

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *