Home»Muzika»NEFORMALNO I KREATIVNO… Grupa Svemir objavila snimak kućnog koncerta, zabeležen jednog letnjeg  popodneva…

NEFORMALNO I KREATIVNO… Grupa Svemir objavila snimak kućnog koncerta, zabeležen jednog letnjeg  popodneva…

4
Shares
Pinterest Google+
Svemir/Photo: Svemir promo
Svemir/Photo: Svemir promo

Najnoviji album grupe Svemir, “Strah od dubine”, objavljen je proletos i pokupio je odlične kritike, ali  fanovi ovog zagrebačkog benda setiće se da je bend, i pre izlaska studijske verzije, najavljivao da postoji i alternativna, akustična verzija, snimljena (i audio i video) uživo u kući u kojoj je Matko, njihov bubnjar, tada živeo.

Radilo se, ustvari, o privatnom kućnom koncertu koji je bend održao 16.9.2018.  za grupicu prijatelja i fanova. Dva snimka s tog koncerta objavljena su još pre izlaska albuma, ali ostatak materijala čekao je u njihovoj arhivi sve do sada.

Konačno, punu godinu nakon održavanja tog koncerta, video se konačno objavljuje u celosti.

Snimak predstavlja bend u izvrsnom raspoloženju, u toploj i intimnoj atmosferi sopstvenog prostora kao i u neposrednom kontaktu s publikom, koju uglavnom čine prijatelji i poznanici. Pesme u akustičnim aranžmanima zadržavaju prepoznatljivu Svemirovu emociju, dodatno pojačanu specifičnim okolnostima u kojima su snimljene, ali ujedno i uronjene u opuštenost i lakoću neformalnog druženja jednog kasnoletnjeg zagrebačkog popodneva i večeri.

Svemir/Photo: Svemir promo
Svemir/Photo: Svemir promo

Svirka je podeljena u dva dela u trajanju od dvadesetak minuta – “klavirski”, koji je snimljen u dnevnoj sobi, te “gitarski”, koji je snimljen u dvorištu kuće.

Sve je zabeleženo tačno onako kako se i odvilo, bez ponavljanja pesama ili popravljanja izvedbi, sa željom da se zabeleži ono što bend često doživljava ali publika retko vidi – trenutke stvaranja muzike u ambijentu svog doma, bez razglasa, bez pozornice, bez studijske distance.

Tonski je snimao i miksovao Dimitrij Petrović, dok su za kamerama bili Doringo i Marina Uzelac, koja je materijal ujedno i montirala.

Svemir nastavlja s koncertnom promocijom “Straha od dubine“, pa ih u oktobru možete videti u Zadru (19.10. Knjigozemska, Zvonka solo), Banjaluci (Žiža, 24.10.), Beogradu (Knap klub, 25.10.) i Novom Sadu (Bulevar books, 26.10.) – nemojte propustiti bend u naponu kreativne snage.

Previous post

The Who objavili singl "All This Music Must Fade", posvećenu svim autorima koji su optuženi da su ukrali nečiju pesmu...

Next post

Umro Džindžer Bejker, legendarni bubnjar Creama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *