Home»Muzika»ZBOGOM TJESKOBO, ili “kako je (g)rađena kuća bez krova”… Premijerno vam predstavljamo novi spot Mileta Kekina

ZBOGOM TJESKOBO, ili “kako je (g)rađena kuća bez krova”… Premijerno vam predstavljamo novi spot Mileta Kekina

4
Shares
Pinterest Google+
Mile Kekin/ Photo Roberto Pavić
Mile Kekin/ Photo Roberto Pavić

Tačno godinu dana posle izdavanja albuma “Kuća bez krova”, ikone regionalnog rokenrola, pevača i tekstopisca Mileta Kekina, Denis Mujadžić Denyken “složio je” mali podsetnik o tome šta se sve događalo u tom periodu. Tako je nastao spot za pesmu “Zbogom tjeskobo”, sedmi singl s Kekinovog solo albuma.

– Sve faze muzičarskog zanata, Denyken je fino prikazao u svega tri minute. Od prvog nespretnog pokušaja pisanja i pjevanja, preko proba do snimanja, pa konačno putovanja kombijem uzduž i poprijeko regije, intervjua, veselja pa do pijanki nakon dobre svirke. Napravio je feel good spot za pjesmu koja se uopće nije ni trebala naći na albumu jer mi previše stršala baš zbog te iritantne bezbrižnosti. Na kraju sam ju zavolio baš takvu neodoljivo djetinjastu i sad je “Zbogom tjeskobo” jedan od vrhunaca svake svirke. – rekao je Mile Kekin

Kako je nastajala “Kuća bez krova”, pogledajte u video spotu:

Snimatelj, montažer i režiser spota je Denis Mujadžić Denyken, art design Irena Kljajić, a za fotografije su bili zaduženi Roberto Pavić i Nemanja Đorđević.

– Videospot “Zbogom tjeskobo” najavljuje glazbeni dokumentarac “Kako je (g)rađena kuća bez krova” na kojem sam radio protekle tri godine. To je moj dnevnik snimanja, ‘making of’ tog albuma. Rad na ovom dokumentarnom filmu shvatio sam kao dobru priliku da cijeli proces nastanka jednog albuma na kojem radim kao glazbeni producent od samog početka do kraja približim ‘žednom oku i uhu ‘, vjerujući u njegovu zanimljivost i vrijednost s namjerom da s puno detalja iza scene prikažem naporan proces nastanka ovog albuma realno i iskreno, donoseći sve uspone i padove (koji u pravilu uglavnom ostaju malo dostupni široj javnosti). Ovo je film ceste kao što je i sam album jedan Kekinov pokušaj sviranog filma kroz deset vrhunskih pjesama i na neki način nosi sa sobom ono što kao autor filma zovem ’emocionalna arheologija’ prateći Miletov put od odrastanja u Njemačkoj i zagrebačkim Gajnicama do afirmacije kao vrhunskog kantautora! Film će biti gotov do konca godine i na najbolji način obilježava 30 godina moje umjetničke karijere – rekao je Denyken.

Ceo album “Kuća bez krova” slušajte i na Deezeru na OVOM linku.

Previous post

Dani Smiljane Mandukić 11. i 12. oktobra u Beogradu

Next post

"Hajde dođi da popraviš stvari" poručuje u novom singlu bend Ničim izazvan

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *