Home»Muzika»100 MUZIČARA NA SCENI ZA JUBILEJ… Bajaga i Instruktori sa horom i orkestrom u Sava centru slave 35 godina rada

100 MUZIČARA NA SCENI ZA JUBILEJ… Bajaga i Instruktori sa horom i orkestrom u Sava centru slave 35 godina rada

4
Shares
Pinterest Google+
Bajaga/Photo: facebook@bajaga.official.page
Bajaga/Photo: [email protected]

Bajaga i Instruktori održaće 5. decembra specifičan koncert u beogradskom Sava centru pod nazivom “Koncert sa rok grupu, orkestar i hor”, pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića, i to povodom obeležavanja jubileja, 35 godina benda.

Momčilo Bajagić Bajaga i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom Impresija na Evergreen festivalu u Nišu.

Tada su posetioci mogli da čuju kako u drugačijim, raskošnim aranžmanima, zvuče hitovi iz svih faza karijere benda – “Zažmuri”, “Bilo bi lako”, “Dvadeseti vek”, “Dobro jutro”, “Od kada tebe volim”…

Bajaga ističe da je ideja o takvom koncertu potekla od Vojkana Borisavljevića.

– Uradili smo tada samo 12 pesama u tim aranžmanima, i to stvarno dobro zvuči. Onda nam je palo na pamet, pošto je 35 godina benda, da to proslavimo na malo svečaniji način, sa orkestrom i horom. Na bini Sava centra će biti stotinak muzičara. Sviraćemo velike hitove, i to one pesme koje su zgodne da se urade na taj način – najavio je Bajaga.

Bajaga i Instruktori/Photo: facebook@bajaga.official.page
Bajaga i Instruktori/Photo: [email protected]

– Orkestar Impresija je u Nišu bio fenomenalan, ali ćemo sada imati duplo više gudača, duvača… Biće puniji zvuk, to je uvek kod velikog orkestra tako – istakao je.

Ulaznice koštaju od 1.800 do 2.800 dinara, a mogu da se nabave preko Ticketsa i na blagajni Sava centra.

Bajaga i Instruktori slične koncerte planiraju i u Ljubljani, Novom Sadu, Banjaluci, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima regiona, i to svugde sa lokalnim orkestrima.

Previous post

IMAMO CELU STVAR... Žiri odlučio: U finalu MOBIL DEMO FESTA I - LOUD, FUNKIER PROJECT I ZNOJ!

Next post

LUDA KOMBINACIJA... Snup Dog obradio ‘Red Right Hand’ Nika Kejva & The Bad Seedsa u čast "‘Peaky Blindersa"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *