Home»Mobil Music Fest»IMAMO CELU STVAR… Žiri odlučio: U finalu MOBIL DEMO FESTA I – LOUD, FUNKIER PROJECT I ZNOJ!

IMAMO CELU STVAR… Žiri odlučio: U finalu MOBIL DEMO FESTA I – LOUD, FUNKIER PROJECT I ZNOJ!

5
Shares
Pinterest Google+
Mobil Demo Fest ćiri/Photo: AleY
Mobil Demo Fest ćiri/Photo: AleX

Konačno su poznati svi učesnici finala takmičenja demo bendova MOBIL DEMO FEST.

Posle bendova Mehanizam i Oktava više, koje je odabrala publika, žiri je odlučio da će u finalu, 20. oktobra u Wurst Platz baru, svirati i LouD, Funkier Project i Znoj.

Ovih pet sjajnih bendova takmičiće se te nedeljne večeri za glavnu nagradu, debi album u izdanju PGP RTS, za mesto na bini Arsenal Festa naredne godine, ali i još vrednih nagrada. Najboljeg gitaristu te večeri čekaju gitara i pojačalo koje poklanja Jelen pivo, a najboljeg pevača mikrofon Beyerdinamic TG V50 poklon prodavnice profesionalne muzičke opreme Player.rs. Svi bendovi finalisti imaju i obezbeđeno snimanje emisije Love&Live u produkciji portala Telegraf.rs.

Žiri, koji čine Jadranka Janković, Marija M. Karan, Branko Rosić, Nemanja Jovanov, Milan Rakić i Igor Marojević ocenjivao je svaki bend pojedinačno, a najbolji su odabrani zbirom njihovih glasova. Redosled nećemo objavljivati, kako ne bismo uticali na plasman u finalu, ali ćemo pomenuti da je bilo stvarno “tesno”, ali i da je žiri bio prilično usaglašen kad je reč o izboru finalista.

Sigurno je da nas 20. oktobra u Wurst Platzu čeka sjajna žurka, pet odličnih bendova, dobra atmosfera i pozitivna (ali i takmičarska) energija, kao i gosti iznenađenja koje ćemo uskoro otkriti.

Svi ste pozvani, jer ovom prilikom će i naš portal proslaviti svoj treći rođendan i predstaviti neke inovacije i nove projekte. Ali… o tom – potom…

Ono što je sada zaista važno – do neba smo zahvalni svim bendovima koji su se prijavili na MOBIL DEMO FEST, bilo je stvarno odličnih pesama, vrlo kreativnih spotova i mnooogo talenta na jednom mestu, i iskreno verujemo da ćemo nastaviti s ovom pričom i da će neki od bendova i naredne godine biti u konkurenciji. Ako do tada već ne snime debi album 🙂 Što im svima od srca želimo.

Preslušajte još jednom bendove za koje se odlučio žiri:

Funkier Project – “Burn My Fire Up”
Snimatelj: Momci iz Napulja
Model telefona: Sony Xperia XZ2 Compact

Funkier Project/Photo: Promo
Funkier Project/Photo: Promo

Funiker je zvanično nastao pre deset meseci, kao ulični bend. Funkier je putujući projekat baziran kako u Beogradu tako i u Luksenburgu i povremeno u Italiji gde su odlučili da ga ozvaniče i daju mu ime. Funkier project čine od 2 do 6 članova, ne računajući publiku koja je takođe deo projekta.

Funkier čine Andrija Hadžić – vokal, perkusije, Petar Filipović – gitara, Branko Milivojević – bas. (Ne)stalni članovi su Emiline Tabout – vokal, Todor Živković – gitara ili bas, Dušan Murišić – truba… Ostali članovi žive i rade u Evropi i po potrebi učestvuju u nastupima.

LouD – “Crazy Patrol”
Snimatelj: Luka Radovanović
Model telefona: Samsung  A20J

LouD/Photo: Promo
LouD/Photo: Promo

Bend LouD su u aprilu, 2010. godine osnovali gitarista Đorđe Feštin i bubnjar Nemanja Tanasković. Ideja je bila da se stvori zvuk koji bi bio kombinacija stoner rock rifova, energije metala i southern blues senzibiliteta kako bi nastao što originalniji spoj unatar granica tri žanra.

Od osnivanja, 2010. nekoliko puta su menjali postavu, a posle pauze od tri godine, u aprilu 2016. bend je reosnovan sa novim beskompromisnijim imidžom i podmlađenom postavom. Osnivač Đorđe Feštin i pevač Luka Radovanović su u sastav pozvali Luku Pavlovića za bubanj, Baneta Dimitrijevića na mesto basiste i mladog nadarenog solo gitaristu Stefana Aćimovića. Zbog poslovnih obaveza u Kini, bend je napustio bubnjar Luka Pavlović, a na svoje mesto doveo Dejana Filipovića, nekadašnjeg bubnjara i gitaristu benda Y.O.X. Bend i danas radi u ovoj postavi, a trenutno završava rad na albumu prvencu pod nazivom “Casus Bellum”.

Znoj – “Bako, bako”
Snimatelj: Milan Stajić
Model telefona: Iphone6

Znoj/Photo: Promo
Znoj/Photo: Promo

Autorski bend ZNOJ iz Pančeva nastao je u maju 2016. Do decembra 2017. bend je proziveo tranziciju u ritam sekciji ,do tada su samo džemovali, smiđljali muziku, pisali tekstove, probali svašta u svim merama i poljima interesovanja.

Kako kažu, manje više su odrastali na istoj muzici, koju definišu moćni rifovi, a vremenom se njihova energija samo pojačavala, ideje su krenule da poprimaju svoj oblik, dobile svoje mesto, a njihova mašta je pronašla svoje mesto u zvuku. Od tog momenta su krenuli da stvaraju autorski materijal, koji stvaraju i danas. Muziku i aranžmane rade Predrag Stanković i Goran Milutinovič, a tekstove piše Dobrivoj Stojanović. Trenutno rade na pesmama za svoj prvi album.

Previous post

DŽEJSON MOMOA SA GOVORNICE UN PORUČIO: Mi smo bolest koja je zarazila planetu. Nama treba Zemlja da bismo preživeli, mi njoj ne...

Next post

100 MUZIČARA NA SCENI ZA JUBILEJ... Bajaga i Instruktori sa horom i orkestrom u Sava centru slave 35 godina rada

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *