Home»Muzika»BORGHESIA u Novom Sadu… Kultni slovenački bend stiže 29. novembra sa starim hitovima i novim albumom “Proti Kapitulaciji”

BORGHESIA u Novom Sadu… Kultni slovenački bend stiže 29. novembra sa starim hitovima i novim albumom “Proti Kapitulaciji”

4
Shares
Pinterest Google+
Brorghesia/Photo: facebook@borghesiaband/Jože Suhadolnik
Brorghesia/Photo: [email protected]/Jože Suhadolnik

Borghesia konačno stiže u Novi Sad. Kultni bend održaće koncert 29. novembra, na nekadašnji Dan republike, u MKC Petefi Šandor.

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, uz Laibach i Pankrte, nedvosmisleno je ljubljanski sastav Borghesia koji se smatra začetnikom EBM i elektornskog dark rok zvuka na ovim prostorima. Bend su koji je, kako mnogi kažu, išao daleko ispred svog vremena.

Oformljeni još 1982. svojom pojavom izazvali su brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Prikačena im je etiketa jugoslovenskog D.A.F-a. U periodu 1988-1991. imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini (NME, Melody Maker i brojni drugi) pisali hvalospeve o njima. Polovinom 90-ih prestaju sa radom da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima ponovo priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao full-bend.

Osveživši svoj stil mnogim novim motivima, inovativnim idejama koje će verovatno (kao što smo i navikli u vezi ovog benda) biti shvaćeni u nekoj daljoj budućnosti, Borghesia konačno stiže u Novi Sad da u skupu promocije svog novog albuma “Proti Kapitulaciji”održi svoj nastup pred fanovima i prijateljima u Srbiji.

Ulaznice su u prodaji od petka 4. oktobra u Mungos šopu kao i putem Gigstix prodajne mreže po sledećim cenama:
600 din. – akcija do kraja oktobra
800 din. – od 01. novembra do 28. novembra
1.000 din. – na dan koncrta

U narednom periodu biće objavljeno ime specijalnih gostiju koji će nastupiti iste večeri.

Previous post

35. Beogradski džez festival... Nikola Konte za početak "Džez svetkovine" u DOB-u

Next post

Frontmena Foalsa u novom spotu "The Runner" proganja njegov zli dvojnik, dok se svet oko njih ruši...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *