Home»Muzika»MUZIKA JE UNIVERZALNI JEZIK… Ovako nam je to na koncertu u Vuku pokazao nemački hard rock bend Ohrenfeindt

MUZIKA JE UNIVERZALNI JEZIK… Ovako nam je to na koncertu u Vuku pokazao nemački hard rock bend Ohrenfeindt

4
Shares
Pinterest Google+

U četvrtak uveče, u okviru manifestacije “Evropski dan jezika”, u dvorani Ustanove kulture Vuk Karadžić nastupila je hard-rok grupa Ohrenfeindt iz St. Paulija u Nemačkoj

Bend, koji predvodi basista i gitarista Kris Laut, svoj prvi koncert u Srbiji odsvirao je u više nego energično. Nastup su otvorili zvucima motora sa razglasa, nakon čega se trio iskusnih muzičara pojavio na bini i pokazao zbog čega je dostigao izuzetnu popularnost širom zapadne Evrope.

U maniru prekaljenih rokenrol majstora, Ohrenfeindt su plenili čvrstim zvukom i scenskom harizmom, u čemu je prednjačio frontmen Kris Laut. Prisutnima se obraćao na srpskom, nemačkom i engleskom, konstatujući da je “muzika univerzalni jezik”.

Ohrenfeindt, Kris Laut/ Photo: AleX
Ohrenfeindt, Kris Laut/ Photo: AleX

Trio je odsvirao presek hitova iz svoje karijere, evocirajući prepoznatljiv hard-rok zvuk koji je i danas planetarno popularan.

– Biti deo ovakve manifestacije veoma je uzbudljivo, posebno nama jer sada nastupamo izvan Nemačke. Ovo jeste nešto drugačije jer ima dosta dece, horova i različitih žanrova, ali mi pratimo sve što se dešava i čini nam se dosta zanimljivim. Mnogo nam se dopada u Srbiji – izjavio je Laut neposredno pred koncert.

Ohrenfeindt, Kris Laut/ Photo: AleX
Ohrenfeindt/ Photo: AleX

Ohrenfeindt postoje već 25 godina. Za najbolji novi bend 2007. proglašeni su u izboru emisije “Rocko” radija Rockantene Bavarija, dok su završili na drugom mestu u izboru za najbolji nemački bend.

Njihova bajkerska himna “Harley-luja” je jedina pesma otpevana na nemačkom koja se našla na CD sempleru objavljenom povodom stogodišnjice Harly Davidsona, uz inostrane zvezde poput Judas Priest, UFO ili Doro.

Kao svoje uzore ističu australijske hard-rok i metal legende AC/DC, a muziku benda odlikuju snažni gitarski rifovi i ritam sekcija, kao i hrapavi vokal Krisa Lauta.

Ohrenfeindt/ Photo: AleX
Ohrenfeindt/ Photo: AleX

Inače, Evropski dan jezika tradicionalno se održava širom Starog kontinenta od 2001. godine.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

"BIBLIJSKI" LIAM GALAGER... Ovako je bivši lider Osasisa proslavio svoj drugi album na broju 1, najprodavaniji vinil 2019. godine

Next post

DŽEJMS HETFILD NA REHABILITACIJI... Metallica otkazala deo turneje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *