Home»Muzika»Spremite se za novo izdanje Lazarus Festa

Spremite se za novo izdanje Lazarus Festa

5
Shares
Pinterest Google+
Nemesis/ Photo: AleX
Nemesis/ Photo: AleX

Projekat udruženja ljubitelja rok muzike “RNR Zona Lazarevo” pod nazivom Lazarus Fest prvi put je zaživeo u oktobru 2018. godine.

Tada su na festivalu nastupili neki od najpoznatijih izvođača zrenjaninske underground scene – Desolation, Trash Union i Drink or Die, uz sastav Counter Ignition iz Kovina koji je nastupio kao specijalni gost.

Prošlogodišnji festival imao je karakter jednodnevog mini-festa koji je pokazao veliki potencijal.

Photo: Promo
Photo: Promo

Lazarus Fest okuplja neafirmisane ili nedovoljno afirmisane autorske izvođače, izvlačeći čitave scene mladih umetnika, koji pomeraju granice, iz “podzemlja” na “svetlost dana” i tako im simbolično udahnjujući novi život, pa otuda i simbolika naziva festivala.

Na ovogodišnjem Lazarus Festu, 19. oktobra nastupiće neka od najzvučnijih imena domaće underground scene, od kojih su pojedina dobro znana i van granice Srbije, a sve to uz ono najkvalitetnije što lokalna zrenjaninska scena trenutno ima da ponudi: Brigand, Mud Factory, Nemesis, Quasarborn, Nula, Forgotten Scream i Empathy Soul Project.

Festival će se održati u Domu kulture mesta Lazareva, nedaleko od Zrenjanina sa početkom u 21:00 čas, a ulaz je besplatan.

Previous post

Ove jeseni slušamo žene... Zvuk Beograda 4. oktobra u KC Grad

Next post

"Gljive ludare" je novi singl benda NAVY ne obećava... Možete ga uživo čuti na "najgoroj" žurci u gradu, 5. oktobra u Elektropioniru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *