Home»Muzika»Homeland»SBB se konačno dogovorio sa Sokojem… Stižu pare za muzička prava

SBB se konačno dogovorio sa Sokojem… Stižu pare za muzička prava

5
Shares
Pinterest Google+

Posle dugogodišnjih problema koji su postojali izmedju Sokoja i SBB-a, naš najveći kablovski operator je prihvatioda izvrši svoju obavezu prema Sokoju.

Direktor organizacije muzičkih autora Srbije Dejan Manojlović posle komplikovanih pregovora uspeo je da postigne najbolje rešenje, kako bi obe strane bile zadovoljne. Višemilionski dug SBB-a zbog neplaćanja autorskih prava konačno je naplaćen na radost preko 10.000 kompozitora, tekstopisaca i ažanžera koje zastupa Sokoj.

Sokoj je, posle više godina spornog odnosa sa SBB-om, uspeo da napravi dogovor i zaključi Poravnanje za raniji dug, kao i Ugovor kojim se regulišu dalje obaveze SBB-a prema Sokoju. Na taj način stavljena je tačka i na medjusobne sudske sporove.

Prethodno je Plenum članova Skupštine Sokoja potvrdio opredeljenost članova Sokoja da prihvate model, posebno u onom finansijskom delu, koji je predložio Sokoj, a prihvatio SBB, a posle više sastanaka koji su na tu temu održani u Sokoju i u SBB-u, uz prisustvo kako predstavnika Stručne službe Sokoja, tako i članova organa Sokoja.

Saglasno odluci Upravnog odbora da se pristupi zaključenju dogovora sa SBB-om, usledilo je više sastanaka na kojima su se usaglašavali tekstovi dokumenata: Poravnanja, kojim je regulisan dug i Ugovora, kojim je regulisana dalja poslovna saradnja. Rezultat toga je, da je SBB izvršio svoju obavezu i Sokoju preneo dogovorena sredstva. Po dostavljanju podataka od strane SBB-a potrebnih za raspodelu, a za šta SBB ima rok od 30 dana, započeće se proces obrade podataka u cilju raspodele primljenih sredstava – kaže se saopštenju Dejana Manojlovića, koje je objavljeno na sajtu Sokoja.

Previous post

NOVA LOKACIJA KONCERTA... Annihilator u Hali 6 Novosadskog sajma

Next post

Ove jeseni slušamo žene... Zvuk Beograda 4. oktobra u KC Grad

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *