Home»Kultura»Pozorište»3. Pozorišna jesen za tinejdžere u Domu omladine Beograda

3. Pozorišna jesen za tinejdžere u Domu omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+

Studio Centar i Dom omladine Beograda i u predstojećoj sezoni ponudiće beogradskim tinejdžerima edukativne pozorišne predstave namenjene njihovom uzrastu.

Sezonu 2019/2020. otvoriće u ponedeljak 23. septembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda,  predstava “Deca na internetu 2”, koja se bavi temom zloupotrebe i zaštite dece na internetu. Neće to biti obično pozorišno izvođenje, jer će te večeri Studio Centar sa publikom proslaviti 13. rođendan, a predstava “Deca na internetu 2”, biće odigrata 200. put.

Nedelju dana kasnije, u ponedeljak 30. septembra, biće odigrana predstava “Borilački klub”, po knjizi Čaka Palahnjuka, koja se bavi temom vršnjačkog nasilja i pojave huliganizma među mladima.

Tokom oktobra meseca, publika će imati priliku da pogleda i preostala tri pozorišna naslova za mlade sa aktuelnog repertoara Studija Centar:  “35 kalorija bez šećera”, po knjizi Jasminke Petrović, koja se bavi problemom ishrane i anoreksije među mladima (1. oktobar), “Dnevnik Ane Frank” (3. oktobar) i “Rijaliti Škola” po motivima knjige “Škola”, Jasminke Petrović (7. oktobar).

Photo: Promo
Photo: Promo

Od 13. do 17. novembra, tinejdžere očekuje Angažman Fest – prvi pozorišni festival edukativnih pozorišnih predstava za mlade.

Tokom pet dana trajanja festivala, beogradski osnovci i srednjoškolci u pratnji roditelja i svojih nastavnika, moći će da pogledaju pet najznačajnijih edukativnih pozorišnih predstava iz Srbije, protekle sezone.

Pored opšteg značaja, ovaj festival će imati za cilj da poveže trupe koje se bave problemima mladih i da uz, eventualno zajedničko delovanje, dobiju veći prostor u javnosti.

Kraj 2019. i početak 2020. godine rezervisan je za premijere. “Epska fantastika 2020”, po tekstu mladog dramaturga Đorđa Kosića,  koja na jedan potpuno nov način, mladima približava epsku poeziju, premijerno će biti izvedena 9. decembra, dok publiku u februaru očekuje i premijera predstave “Devedesete u kraju”, po romanu Jovane Ristić.

Sve predstave će biti igrane u Velikoj sali Doma omladine i u kamernom Amerikane, u kojoj publika dobija priliku da interaktivno učestvuje u predstavi i doživi je na drugačiji način.

Ulaznice za sve predstave možete da kupite na prodajnim mestima Ticket Visiona po ceni od 500 dinara, dok je za školske posete obezbeđen dodatni popust.

Borilački klub/ Photo: Promo (DOB)
Borilački klub/ Photo: Promo (DOB)

Studio Centar i Dom omladine Beograda, treću sezonu realizuju projekat edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere. U zajedničkoj organizaciji, odigrano je više od 50 predstava, uz posetu od oko 8.000 gledalaca – tinejdžera.

Ovim programom organizatori žele da mladim ljudima u Beogradu pruže jedno novo pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja ih se tiču.

Sa druge strane, sklanjanje dece sa ulica i uvođenja u kulturne institucije je zadatak na kojem bi svi iz oblasti kulturnog života trebalo da rade.

Previous post

DA LI JE NEKO I MISLIO DA ĆE BITI DRUGAČIJE... Dodeljene nagrade Emmy, "Igra prestola" najbolja

Next post

OSTALO JE JOŠ 7 DANA ZA GLASANJE... Još nije kasno da vi odlučite ko će u FINALE MOBIL DEMO FESTA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *