Home»Muzika»ISTORIJA NA 3 CD-a… Bob Dilan najavio novu seriju bootlega s nikad objavljenim pesmama s Džonijem Kešom

ISTORIJA NA 3 CD-a… Bob Dilan najavio novu seriju bootlega s nikad objavljenim pesmama s Džonijem Kešom

4
Shares
Pinterest Google+
Bob Dilan i Džoni Keš/Photo: YouTube printscreen
Bob Dilan i Džoni Keš/Photo: YouTube printscreen

Glasine su potvrđene, Bob Dilan objavljuje trostruko CD izdanje s kolekcijom arhivskih snimaka koje uključuju i do sada nikad objavljene pesme s Džonijem Kešom.

Snimci s Kešom nastali su na legendarnom dvodnevnom sessionu u Nešvilu. Tada su Dilan i Keš napisali “Wanted Man” i snimili duet verziju Dilanove pesme “Girl From the North Country”, koja se pojavila kasnije te godine na njegovom albumu “Nashville Skyline”.

Bob Dilan i Džoni Keš/Photo: YouTube printscreen
Bob Dilan i Džoni Keš/Photo: YouTube printscreen

Bootleg snimci sa sessiona kasnije su iscurili u javnost, ali ovo izdanje naziva “Travelin’ Thru, 1967-1969: The Bootleg Series Vol. 15” je najpotpunije i prvo službeno izdanje koje je zabeležilo saradnju dva legendarna muzičara. Kolekcija se sastoji, između ostalog, od demo snimka “Wanted Man” na kojoj Keš i Dilan zajedno pevaju, kao i duet verzije Dilanovih “Matchbox” i “One Too Mornings”, kao i Kešovog hita “Ring of Fire”. Snimili su i dva medleya s pesmama Džimija Rodžersa.

Na ostalim CD-ima nalaze se snimci Dilanovog gostovanja u “The Johnny Cash Show” 1969. godine, demo snimci njegovih kućnih sessiona 1970. godine s bluegrass legendom Erlom Skrugsom, zatim nikad objavljeni bootleg snimci Dilanovih pokušaja sa sessiona za albume “John Wesley Harding” i “Nashville Syline”.

Izdanje izlazi 1. novembra.

HL/Izvor: music-box.hr

 

Previous post

ONA IMA SAMO 15... Ćerka Krisa Kornela objavila svoj prvi singl

Next post

Srđan Sacher se vratio i ponovo radi nešto "totalno drugačije od drugih"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *