Home»Muzika»No Borders Orchestra 22. septembra u beogradskom klubu Drugstore

No Borders Orchestra 22. septembra u beogradskom klubu Drugstore

4
Shares
Pinterest Google+
No Borders Orchestra/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)
No Borders Orchestra/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)

Jedan od nastupa na ovogodišnjem, 53. Bitef festivalu, održaće i No Borders Orchestra u okviru svoje aktuelne turneje B Matinee.

Ansambl koji čine najbolji profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije nastupiće u nedelju, 22. septembra u beogradskom klubu Drugstore, sa početkom u 22:30.

Na programu su nova dela pet sjajnih mladih kompozitora iz našeg regiona: Darije Andovske iz Skoplja, Drinora Zymberija iz Prištine, Davora Branimira Vinczea iz Zagreba, Danijela Žontara iz Sarajeva i Draška Adžića iz Beograda.

Komunicirajući sa savremenim tehno zvukom, kompozitori kombinuju žanrove, prevazilazeći razlike između različitih muzičkih stilova.

No Borders Orchestra čine najbolji profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije. Misija NBO počiva na dve osnove – stvaranju izvrsne muzike i sveobuhvatnoj svesti o društvu.

No Borders Orchestra/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)
No Borders Orchestra/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)

U okviru turneje B Matinee, No Borders Orchestra će, osim u čitavom regionu, nastupiti i u jednom od kultnih evropskih klubova, Berghainu u Berlinu, u okviru festivala Month of Contemporary Music.

Ova turneja za cilj ima upravo objedinjavanje savremene klasične muziku i klupske kulture, kao i povezivanje savremenih kompozitorki i kompozitora sa Balkana.

Prvi i aktuelni album “The Opening” NBO objavljen je za Universal Music Serbia, ujedno pod najznačajnijim svetskim brendom u svetu klasične muzike, Deutsche Grammophonom.

Na albumu su izvedeni komadi kompozitora kao što su Wagner, Prokofiev, Kodály i drugih velikih imena, a album je snimljen u Slovenačkoj filharmoniji.

Izdanje “The Opening” u Srbiji je dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama.

Previous post

ČETIRI NOTE U KOJE STAJE SAV NAŠ STRAH... Da li znate zašto se jeziva melodija iz 13. veka pojavljuje u filmovima iznova i iznova...

Next post

Katarina Pejak, od Beograda do Nešvila i nazad: Bluz je opet u modi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *