Home»Foto»Mgla se spustila na Dom omladine i zavladala nad punom Amerikanom

Mgla se spustila na Dom omladine i zavladala nad punom Amerikanom

4
Shares
Pinterest Google+
Mgla/ Photo: AleX
Mgla/ Photo: AleX

Jedan od trenutno najpopularnijih poljskih black metal bendova, Mgła, nastupio je u beogradskom Domu omladine u okviru aktuelne turneje na kojoj promoviše četvrti album “Age of Excuse” objavljen početkom septembra ove godine.

Bend Mgła oformljen je 2000. godine u Krakovu, a u sam vrh ovog žanra, kako u zemlji tako i svetu, stigli su bez mnogo pompe, moglo bi se reći “tiho”, ukoliko se ta reč uopšte sme staviti u istu rečenicu sa njihovim imenom.

Mgla/ Photo: AleX
Mgla/ Photo: AleX

Specijalni gosti na koncertu bili su Dagorath i Martwa Aura, takođe poljski black metal sastavi koji su deo underground scene ove zemlje.

Zaista je šteta što više ljudi nije došlo na nastup Dagoratha, ali to je stara i očigledno naša neizlečiva boljka – kašnjenje na koncerte i slušanje isključivo headlinera večeri.

Martwa Aura

Prvobitno je koncert trebalo da se održi u klubu DOB-a, ali je zbog velikog interesovanja prebačen u Amerikanu i to sa razlogom, jer se i na dan nastupa tražila karta više.

Veliki broj ljubitelja ovog žanra iz Srbije ali i regiona, okupio se i sa ovacijama dočekao članove benda Mgła, koji su veličajući bezličje, sa crnim maskama na licu izašli na scenu, zagrmeli i dobro prodrmali beogradsku publiku.

Mirna i glasna dominacija je opšti utisak koji su ostavili, a fanovima su podarili skoro sat vremena ozbiljne “rokačine”.

Pogledajte deo atmosfere iz Doma omladine:

Ono što bi moglo da obraduje i domaće metal bendove (ali i sve koji se bore za ostatke urbane kulture u našoj zemlji) je, da upkos kiču i šundu koji i dalje vlada kod nas u muzičkom svetu, pored malo starije publike na koncert ova tri vrlo dobra benda došli su i “klinci”. 

Jelena Radojević

Previous post

RECEPT ZA ROKENROL... Veštačka inteligencija zna kako se pravi hit

Next post

LAIBACH U BEOGRADU 4. DECEMBRA... Najkontroverzniji bend regiona stiže u Kombank dvoranu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *