HL INTERVJU – Kadebostany pred koncert u Beogradu: Kad imaš viziju, fokusiraj se na nju i ne slušaj nikoga…

0
100
Kadebostany/Photo: BenoitJeannet
Kadebostany/Photo: BenoitJeannet

Švajcarska elektro-pop atrakcija, takozvani kolonizatori pop scene – Kadebostany, nastupiće premijerno u Beogradu 23. novembra 2019. u Domu omladine Beograda.

Osim po hitovima, snažnom vizualnom identitetu i moćnim live nastupima, bend iz Ženeve poznat je i po konceptualnoj republici Kadebostany, njihov hit “Castle in the snow” ušao je na zvaničnu NASA playlistu za put na mesec 2024. godine, a u Beogradu predstavljaju novi album – “Monumental”.

Svetski uspeh doživeli su posle objavljivanja obrade hita Bijonse “Crazy in love”, koja je postala i sountrack za holivudski blokbaster film “50 nijansi sive” a potom su nanizali hitove kao što su “Teddy Bear”, “Castle in the snow”, “Mind if I stay”, inspirišući DJ-eve širom sveta da rade neverovatnu količinu remiksa njihovih pesama.

Fantastični vizualni efekti, plesne tačke, pa čak i marševi koji prate sve nastupe benda Kadebostany stvaraju rečima neospisiv događaj koji se ne sme propustiti.

Uoči beogradskog koncerta imali smo priliku da porazgovaramo sa liderom benda, koji se predstavlja kao Guillaume de Kadebostany, i pitamo ga da li ej prvi put u Srbiji i šta očekuje od koncerta u DOB-u.
– Znam za Gorana Bregovića. Sećam se da sam prisustvovao njegovoj operi “Karmen”. Još se naježim kada se setim tog koncerta.

Šta publika koja vas sluša prvi put može da očekuje?
– Kadebostany  se ne odnosi samo na muziku. Ovu republiku iz snova stvorio sam pre 15 godina i osmislio sam je na način da mogu da postavljam sopstvena umetnička pravila. Zato – očekujte nešto nekonvencionalno i ludo.

– Vaša pesma “Castle in the snow” biće na zvaničnoj listi NASA za putovanje na Mesec 2024. Kako je do toga došlo, šta to vama znači i koju poruku ova pesma šalje Kosmosu?
– To je dokaz da snovi mogu postati stvarnost i da je sve moguće. Jednom kada imate viziju, trebalo bi da se fokusirate na nju i ne slušate druge ljude.

Kadebostany/Photo: Sophie Brasey
Kadebostany/Photo: Sophie Brasey

Šta je ustvari Republika Kadebostany?
– Imao sam 20 godina i putovao sam svetom kao solo umetnik. Svi su me pitali “odakle si?“ Usvojen sam i nisam znao svoje korene. Dakle, ja sam izumeo svoje korene iz Repulike Kadebostany i pretvorio je u vrhunsku umetničku formu.

Vi sebe nazivate “novim kolonizatorima pop carstva“, kako mislite da tačno kolonizujete pop carstvo i zašto je uopšte potrebna kolonizacija?
– Muzički posao ima mnogo toga zajedničkog sa jezikom rata. Samo volim da koristim taj rečnik da bih predložio nešto veoma pozitivno za narod.

Sa kim biste se udružili u tu svrhu?
– Sa najboljim izvođačem ili izvođačicom. Sviđa mi se ideja da sam stvorio zajednicu zasnovanu na nečemu vrlo ličnom.

Da li biste radije bili predsednik Rusije ili SAD i zašto?
– Nijedan od njih, previše sam radikalan da bih se bavio politikom.

Bili ste deo soundtracka za blockbuster “50 Shades of Grey”, kako vam se dopao taj film?
– Nikad ga nisam gledao.

Imate li na umu neki sličan projekat?
– Imam mnogo projekata genralno, a svi su povezani sa namerom da od republike Kadebostany napravim stvarno mesto.

Po čemu se album “Monumental” razlikuje od vaših prethodnih izdanja?
– Svaki put kada radim na nečemu pokušavam da se ne ponavljam. Sviđa mi se osećaj opasnosti i treba mi nešto da me uzbuđuje. Uvek kada radim sa različitim umetnicima, korišćenje novih alata su moja glavna pravila prilikom stvaranja.

Šta ćeš biti kad porasteš?
– Nastaviću da sledim svoje snove.

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime