Home»Pulse»Puls grada»Promocija programa KC Čukarica uz druženje i muziku Orkestra gitara Rok Cirkus 21. septembra na Letnjoj sceni

Promocija programa KC Čukarica uz druženje i muziku Orkestra gitara Rok Cirkus 21. septembra na Letnjoj sceni

4
Shares
Pinterest Google+
OKUD Rok Cirkus/ Photo: AleX
OKUD Rok Cirkus/ Photo: AleX

U subotu, 21. septembra u 11:00 časova na Letnjoj sceni u parku u Požeškoj ulici, Kulturni centar Čukarica organizuje promociju svojih programa.

Na promociji će da učestvuju polaznici Studija lepih umetnosti, edukativnih i rekreativnih programa i polaznici Univerziteta za treće doba, a muzikom će druženje ulepšati Orkestar gitara Rok Cirkus iz Sremčice.

Da vas podsetimo, Orkestar gitara Rok Cirkus nastao je u Sremčici, postoji već devet godina i za to vreme održao je veliki broj nastupa, što u punom što u smanjenom sastavu u zavisnosti od manifestacija na kojima je učestvovao.

Orkestar čine deca školskog uzrasta, uglavnom srednjoškolci i stariji osnovaci koji izvode isključivo rok muziku.

Na njihovom repertoaru su pesme bendova Deep Purple, Led Zeppelin, The Beatles, The Rolling Stones, Whitesnake, Heart, Iron Maiden, Metallica, Queen, AC/DC, Guns ‘n’ Roses…

Saša Kostić, čovek koji je osnovao i vodi ovaj orkestar, kaže da je njihov cilj prvenstveno da mladima ponude alternativu u moru šunda i kiča koji su prisutni u takozvanoj “popularnoj” muzici.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Mi sa KC Čukarica imamo odličnu saradnju. Ali stvarno. Dečiji orkestar i hor Rok Cirkus će nastupiti u subotu u okviru promocije KC Čukarica jer se smatramo delom te institucije. Nažalost Sremčica nema dom kulture tako da je KC Čukarica (uz galeriju Trag iz Sremčice) naša druga kuća. Značajno smo izmenili sastav hora pošto su oni koji su bili glavni završili osnovnu školu i otišli iz hora (u veliki orkestar gitara) tako da ćemo videti kako će ovi mlađi, potpomognuti novim članovima, odraditi ovaj zadatak. Već naredne subote ćemo nastupiti u Sremčici na manifestaciji koja se zove “Kreativna zajednica” u organizaciji UG Krativa plus, koja neverovatno mnogo čini za naše naselje – izjavio je Saša Kostić uoči nastupa u subotu.

A mi samo možemo da dodamo:  Dođite da se družimo i saznamo šta nam sve KC Čukarica sprema za predstojeću sezonu.

Previous post

Depeche Mode na njihov način... Opposite Way i Dušan Kostić predstavili spot za pesmu "Personal Jesus"

Next post

Odoše oni na dugo putovanje po Starom kontinentu... SUS i TDM kreću na evropsku turneju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *