Home»Muzika»DŽEZ ZA DŽ… Dragan Ćalina Kvartet 21. septembra na Platou Milana Mladenovića

DŽEZ ZA DŽ… Dragan Ćalina Kvartet 21. septembra na Platou Milana Mladenovića

4
Shares
Pinterest Google+
Dragan Ćalina Kvartet/ Autor: Darko-Slijepčević
Dragan Ćalina Kvartet/ Autor: Darko-Slijepčević

U nastavku sedme sezone koncertnog ciklusa Džez za Dž u subotu, 21. septembra od 13:00 časova na Platou Milana Mladenovića (u sučaju kiše u Domu omladine) publika će imati priliku da čuje Kvartet Dragana Ćaline, pijaniste, kompozitora i profesora FMU, koji će predstaviti autorski debi album “The Circle”.

Dragan Ćalina Kvartet je autorski džez bend sastavljen od eminentnih jazz muzičara – prijatelja, koji već dugi niz godina muziciraju, druže se, napreduju i stvaraju.

Posle godinu dana od osnivanja sastav je prepoznat i podržan od Sokoj-a i bend je dobio sredstva za snimanje prvog autorskog izdanja.

Izdanje “The Circle” će se krajem ove godine naći u prodaji pod okriljem PGP RTS etikete, pa je ovaj nastup i svojevrsna najava i kontinuirani doček njihovog debitantskog albuma i predstojećih promotivnih koncerata i turneja.

Photo: Promo
Photo: Promo

Na repertoaru će se naći autorska muzika Dragan Ćalina Kvarteta, inspirisana različitim džez pravcima, kao i standardni džez repertoar koji bend voli da svira.

Kvartet čine: Dragan Ćalina – klavir (profesor na FMU, džez odsek, sastavi: Manivi, Sale i Sedlari, Di Luna Blues Band), Luka Ignjatović – alt saksofon (profesor na FMU, džez odsek, sastavi: QZAMA Quartet, Schime Trio), Boris Šainović – kontrabas (Schime Trio) i Peđa Milutinović – bubnjevi (Vasil Hadžimanov Band, Manivi, QZAMA Quartet, Schime Trio).

Dom omladine Beograda započeo je ovaj program 2013. godine sa ciljem održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala, pružanja podrške domaćoj džez sceni, ali i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranja nove džez publike, posebno među mladima.

Previous post

Promocija novog albuma benda Terrier u subotu u Garaži... Gosti Bednici i Giljotina

Next post

Teatar Le Studio otvara novu sezonu... Svi ste pozvani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *