Home»Muzika»VITEZ ZA BUBNJEVIMA… Ringo Star singlom “What’s My Name” najavio istoimeni novi studijski album

VITEZ ZA BUBNJEVIMA… Ringo Star singlom “What’s My Name” najavio istoimeni novi studijski album

2
Shares
Pinterest Google+
Ringo Star/Photo: Facebook@ringostarrmusic
Ringo Star/Photo: [email protected]

S bendom The Beatles je osvojio svet, a posle njihovog raspada nastavio je da radi i pravi muziku samostalno. Do danas je predstavio čak 19 samostalnih albuma, a najavio je i novi, dvadeseti, pod imenom “What’s My Name”. Novi album stiže 25. oktobra.

Novi album nastao je u njegovom kućnom studiju, a na njemu se pojavljuju brojni muzičari među kojima i Pol Makartni koji na jednoj pesmi svira bas gitaru. Kako kaže Ringo, snimanje kod kuće mu je izrazito produktivno:

– Više ne želim da budem u nekom drugom studiju. Dosta mi je velikih staklenih zidova i odvojenosti. Osećam zajedništvo prema svakome ko dođe u moj studio. To je najmanji klub u gradu i obožavam ga, a dobro je i za moju muziku.

Pol Makartni i Ringo Star/Photo: YouTube printscreen
Pol Makartni i Ringo Star/Photo: YouTube printscreen

Snimanje i miks ovog albuma preuzeo je Brus Sugar (Elton Džon, Pol Makartni, Ozi Osborn) koji je s muzičarom već i pre sarađivao. Na albumu se našla i pesma “Grow Old With Me”, koju je otpevao Džon Lenon.

– Obožavam ovu pesmu i pevao sam je najbolje što mogu. Išlo mi je još bolje kad sam toliko jako razmišljao o Džonu – prokomentarisao je Ringo.

Ringo Star je svoju popularnost stekao svirajući u bendu The Beatles. Pošto je s njima godinama stvarao muzičku istoriju, članovi benda su se razišli, a Ringo je nastavio u građenju samostalne karijere. Dosad je predstavio 19 samostalnih albuma. Iako je vlasnik brojnih muzičkih nagrada, kao i član Rock and Roll kuće slavnih, najveća čast mu je zasigurno to što je imenovan za viteza 2018. godine. Njegovo muzičko putovanje uvek je bilo praćeno bubnjevima koji su ga svakako obeležili.

– Kad sam bio tinejdžer majka mi je govorila da izgledam najsrećnije dok sviram. To je istina koja me prati sve do danas. Sviranje mi je još uvek veoma uzbudljivo – dovršio je Ringo.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

'Allo 'Allo... I shall say this only once... Hold Station i Jak's 22. septembra u AKC Disco u Beočinu

Next post

Pajperov smijeh predstavio novi spot "Zupčanik" i novi "zupčanik" u bendu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *