Home»Muzika»Pajperov smijeh predstavio novi spot “Zupčanik” i novi “zupčanik” u bendu

Pajperov smijeh predstavio novi spot “Zupčanik” i novi “zupčanik” u bendu

4
Shares
Pinterest Google+
Pajperov smijeh/Photo: Vedran Ševčuk Alf,
Pajperov smijeh/Photo: Vedran Ševčuk Alf,

Pajperov smijeh, alternativni rok bend iz Banjaluke, predstavio je novi video-spot, ali i novog gitaristu kao i seriju predstojećih koncerata.

Nakon spota za numeru “Svjetla su daleka”, video verziju je ovoga puta dobila numera “Zupčanik”, a obje pesme se nalaze na aktuelnom maksi singlu “Mostar Trek”.

Prateći video je nastao od dokumentarnih materijala nastalih upravo tokom snimanja spomenutog maksi singla. Inače, “Zupčanik” je drugi video-spot benda, a njegovu režiju potpisuje Vedran Ševčuk Alf, koji je zaslužan i za nove fotografije benda.

Takođe, Pajperov smijeh je predstavio i Vladimira Maksimčuka (ex-Tupas mene, ex-Aurora), novog člana benda umesto dosadašnjeg gitariste Daneta Marjanovića.

– Njegove poslovne obaveze nisu dozvoljavale kontinuitet proba te je Dane svojevoljno istupio iz benda, kako bi samom bendu stvorio prostor da dalje raste, a to je nesebičan čin koji samo potvrđuje stav da je muzika ispred svakog pojedinca. Vladinim dolaskom dobili smo kontinuitet sviranja proba, što je dalo rezultat ne samo u smislu naše sviračke forme, već je probudilo sve druge segmente djelovanja benda, pa danas pričamo o našem drugom spotu i seriji klupskih koncerata – kaže Mirko Ponjević, frontmen benda.

Pajperov smijeh/Photo: Vedran Ševčuk Alf,
Pajperov smijeh/Photo: Vedran Ševčuk Alf,

Bend planira da bude što aktivniji i prisutniji tokom sezone klupskih svirki, tako da je zakazano već nekoliko koncerata u gradovima u BiH, a to su Kostajnica (28. septembar), Mostar (4. oktobar), Stolac (5. oktobar) i Banjaluka (12. oktobar).

Ponjević navodi da je bend oduvek radio više stvari paralelno i da to se nije promenilo, pa se u ovom momentu osećaju odlično jer “guraju” na svim frontovima.

– Stvaraju se nove pesme, snimaju se već stvorene, objavljuju se spotovi, održavaju se koncerti… Volimo to što radimo, i vreme ispred nas će dati još mnogo dobrih stvari od Pajpera – smatra on.

Karlo Tomić, basista benda, navodi da su imali malu pauzu u objavljivanju pesama i koncertnim nastupima uzrokovanu promenom člana benda.

– Prvi put u preko deset godina rada smo se odlučili za promenu, što je opet tražilo od nas da radimo još više nego ranije. Osećali smo odgovornost, kako prema Danetu koji je otišao i prema Vladi koji je došao, tako i prema publici, jer bend mora ili da radi ili da ne radi. Mi smo se odlučili da radimo i spot za “Zupčanik” je samo prvi korak u nekom narednom delovanju naše male ekipe – kaže Tomić.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a trenutno je čine Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Vladmir Maksimčuk (gitara). Do sada su objavili album “Od sjene do sunca” i dva EP izdana “epP” i “Mostar Trek”, koje možete preslušati ovde.

Pogledajte spot za “Zupčanik”:

Previous post

VITEZ ZA BUBNJEVIMA... Ringo Star singlom "What's My Name" najavio istoimeni novi studijski album

Next post

The Brand New Heavies se vraćaju u Beograd sa novim albumom... Kraj oktobra u znaku londonske Acid jazz scene

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *