Home»Kultura»Izložba “Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji” od 23. do 30. septembra u KC Zrenjanina

Izložba “Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji” od 23. do 30. septembra u KC Zrenjanina

4
Shares
Pinterest Google+

U ponedeljak, 23. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina u 19:00 časova biće otvorena internacionalna izložba: “Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji”.

Izložba je nastala u sklopu Nova Festivala 2018. godine, koji u Pančevu organizuje udruženje KomunikArt već četiri godine i koji za cilj ima promociju savremene internacionalne strip scene i umetnika.

Nova Festival je prošle godine bio posvećen obeležavanju Godine evropskog kulturnog nasleđa, a njegovu realizaciju podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i odnose s verskim zajednicama.

Ministarstvo je izložbu uvrstilo u okvir nacionalnog programa za obeležavanje Godine evropskog kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou.

Selektor strip programa je Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf, a producentkinja izložbe je Snežana Ćuruvija.

Izložbena postavka koju će stanovnici Zrenjanina imati priliku da pogledaju do 30. septembra predstaviće 42 autora iz 25 evropskih zemalja.

EU nasleđe, izložba/ Photo: Promo (KomunikArt)
EU nasleđe, izložba/ Photo: Promo (KomunikArt)
Previous post

Plati pa... Pussycat Dolls ponovo na okupu i spremne za turneju

Next post

TRAGOVIMA PARAFA... Riječki Turisti objavili singl "Naše vrijeme"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *