Home»Muzika»GRAD OBOJEN ZVUCIMA SAKSOFONA… Belgrade SAXperience od 2. do 5. oktobra

GRAD OBOJEN ZVUCIMA SAKSOFONA… Belgrade SAXperience od 2. do 5. oktobra

5
Shares
Pinterest Google+
Saksofon/Photo: Pixabay
Saksofon/Photo: Pixabay

Šesti međunarodni festival saksofona Belgrade SAXperience biće održan od 2. do 5. oktobra na nekoliko lokacija u Beogradu.

Prve večeri festivala u Atrijumu Narodnog muzeja nastupiće saksofonista Gordan Tudor i Milanski kvartet saksofona. Tudor će izvesti kompoziciju Aleksandra Sedlara, specijalno naručenu i komponovanu za festival, kao i novu kompoziciju Ante Grgina specijalno pisanu za njega.

U sali Muzičke škole Stanković dan kasnije nastupiće muzički ansambl Sax Nouveau pod umetničkim vođstvom Jorgosa Ligeridisa. Za 4. oktobar u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda organizatori najavljuju nastup dua Prometheus, koji čine istaknuti pijanista Marko Stuparević i američki saksofonista Džozef Abad.

Duo Prometheus izvešće premijerno delo za saksofon, klavir i gudački kvintet mlade kompozitorke Irine Stefanović. Poslednje večeri festivala, 5. oktobra, u sali Beogradske filharmonije nastupiće jedan od najboljih savremenih saksofonista i profesor na Pariskom konzervatorijumu, Klod Delangl sa pijanistkinjom Odil Katlen-Delangl, a na repertoaru će se naći dela francuskih autora kao i jedna premijera.

Festival Belgrade SAXperience prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, a biće organizovane i majstorske radionice, dnevni koncerti na različitim lokacijam u centru grada i Saxperience Nights Jamm sessioni u hotelu Radisson Collection. Fokus festivala je na promociji novih kompozicija za saksofon.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

The Brand New Heavies se vraćaju u Beograd sa novim albumom... Kraj oktobra u znaku londonske Acid jazz scene

Next post

IZBOR KRITIČARA GUARDIANA: OVO SU 10 NAJBOLJIH SERIJA 21. VEKA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *