Zvezde domaće i regionalne world music scene na 17. Ethno.com festivalu u KC Pančeva

0
31
Bilja Krstić i Bistrik/ Photo: Promo (Ethno.com festival)

Ovogodišnje, 17. izdanje Ethno.com festivala, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i pod pokroviteljstvom grada Pančeva, održaće se 27. i 28. septembra uz učešće dva domaća i jednog internacionalnog sastava. Ulaz na sve programe je besplatan.

Na svečanom otvaranju u petak, 27. septembra u 20:00 časova u dvorani KC Pančeva nastupiće Bilja Krstić i Bistrik Orkestar, jedan od najpriznatijih predstavnika srpske world music scene u svetu.

U subotu, 28. septembra u 20:00 časova na sceni KC Pančeva nastupiće duo RiKaTaKa iz Srbije, a u 21:00 čas – duo koji čine Almir Mešković (BiH) i Daniel Lazar (Srbija).

Almir & Daniel/ Photo: Promo (Ethno.com festival)
Almir & Daniel/ Photo: Promo (Ethno.com festival)

Ethno.com festival pokrenut je 2003. godine sa idejom istraživanja i prezentovanja autorskih vizija tradicionalne muzike naših najznačajnijih muzičara, ali i promovisanja umetnika posvećenih izvođenju narodne muzike u njenom autohtonom obliku.

Cilj festivala je da kroz koncerte, radionice, rezidencije umetnika i naučno-obrazovni program predstavi muziku iz celog sveta sa primarnim fokusom na stilovima Balkana, Bliskog Istoka, Afrike i Azije, kao i onim nastalim na nasleđu evropskih naroda.

Festival želi da bude otvoren i senzibilan na kulturne i umetničke različitosti u stalnoj tenziji između tradicije i inovacije. Umetnički direktor festivala je violinista Filip Krumes.

Photo: Promo
Photo: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime