Home»Muzika»Bojana Vunturišević, Turisti, Detour i još 35 izvođača na Indirekt Showcase festivalu u Beogradu

Bojana Vunturišević, Turisti, Detour i još 35 izvođača na Indirekt Showcase festivalu u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Bojana Vunturišević, Marčelo, Ana and The Changes, Detour, Porto Morto, Ljubičice, Turisti… samo su neki od ukupno 38 izvođača koji će nastupiti na petom izdanju Indirekt Showcase festivala.

Indirekt će biti održan od 2. do 4. oktobra na deset lokacija u Beogradu među kojima su Elektropionir, Beogradski market, Sprat, SubBeerni centar, Dom omladine Beograda, Božidarac, Polet, Yugovinil i klubu Knap (ex Kuglaš), uz dodatne koncerte na tajnoj lokaciji.

Kao poseban program održaće se i Indirekt Konferencija koja će ugostiti više od 40 predavača iz celog sveta.

Bojana Vunturišević/Photo: Vedrana Vukojević
Bojana Vunturišević/Photo: Vedrana Vukojević

Festival će 2. oktobra otvoriti hrvatski sastav Detour uz podršku švedskog sastava Tiny Fighter. Istog dana u Spratu nastupiće Ilija And The Gemini, zatim Weird Fishes i Manu.

Novina u odnosu na prethodna izdanja Indirekt Showcase festivala je Label Night u klubu Knap, gde će izdavači predstaviti svoje bendove i izdanja, pa će se tako prve večeri predstaviti Jelena Andonović, Kika i Harlekin.

Kika/ Photo: AleX
Kika/ Photo: AleX

Drugog dana, 3. oktobra nastupiće Bojana Vunturišević i Frau Casio u Subbeernom centru, kao i Šajzerbiterlemon, Turisti i mađarski bend The Bluebay Foxes u Elektropioniru.

Iste večeri u Spratu će nastupiti Draga Mevos, Tankman i Anne Marie, dok će u Knapu svirati Dram, S.T.R.A.H. i mađarski Skeemers.

Ana Ćurčin/ Photo: AleX
Ana Ćurčin/ Photo: AleX

U petak, 4. oktobra, u Božidarcu će nastupiti Marčelo sa Napetim kvintetom, a u Domu omladine Ana and The Changes, kao i rumunski sastav Byron.

Istog dana, u Elektropioniru će nastupiti Glib, Moussaka, Ljubičice i hrvatski bend Porto Morto, u Spratu će biti Ivan Jegdić, Željko Markuš Pacifik i Dimitrije Simović, dok će Rampa, Olivera Popović, Paper Animals i Ksenija Kuljača svirati u klubu Knap.

Paper Animals/ Photo: Promo
Paper Animals/ Photo: Promo

Prepoznatljiv deo međunarodnog festivala nezavisne muzike i umetnosti je i Indirekt konferencija, koja je besplatna i biće održana u Beogradskom marketu.

Pored domaćih porfesionalaca, predstaviće se i gosti iz zemalja regiona, kao i iz Nemačke, Belgije i Austrije.

Između ostalih, poseban program je kreiran u saradnji sa sajtom BalkanRock, koji će imati radionice i Superstar session na kojem će gostovati Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma, Momčilo Bajagić Bajaga i Jovan Matić iz Del Arno Banda.

Indirekt Showcase Belgrade je prvi “showcase” muzički festival u Srbiji na kome buking agenti, organizatori festivala, producenti, izdavači i drugi profesionalci muzičke industrije, kao i ljubitelji muzike, mogu otkriti novu muziku i mlade i sveže izvođače iz Evrope.

Organizatori Indirekta 5 su Ammonite i Long Play.

Previous post

Beogradski rockabilly bend PSI predstavio spot za pesmu "Bolujem ja"

Next post

Ustani... Lindemann objavio novi singl "Steh Auf"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *