Home»Muzika»Nagrada Emi za dokumentarac “Napuštajući Nedođiju”

Nagrada Emi za dokumentarac “Napuštajući Nedođiju”

4
Shares
Pinterest Google+
Majkl Džekson/Photo: Facebook@michaeljackson
Majkl Džekson/Photo: [email protected]

Dokumentarni film o navodnom seksualnom zlostavljanja dece od strane Majkla Džeksona osvojilo je nagradu Emi, Ru Pol je proglašen za najboljeg voditelja rijalitija, dok je Bijonse i pored šest nominacija ostala praznih ruku.

Dokumentarac “Napuštajući Nedođiju” (Leaving Neverland), koji govori o dvojici odraslih muškaraca koji kažu da su se sprijateljili sa Džeksonom koji ih je potom seksualno zlostavljao kada su imali sedam i 10 godina, proglašen je najboljim dokumentarnim filmom na ceremoniji u Los Anđelesu, koja je organizovana nedelju dana pre dodele glavnih nagrada Emi za najbolje televizijske emisije.

Bijonse/ Photo: Facebook @beyonce
Bijonse/ Photo: Facebook @beyonce

Veliko razočarenje doživela je Bijonse čiji je film o prošlogodišnjem koncertu “Homecoming” imao čak šest nominacija za Emi nagradu, ali nijednu nije osvojio.

Nagradu je dobio i specijalni film “Carpool Karaoke” Džejmesa Kordena sa bivšim članom Bitlsa Polom Mekartnijem koji se vratio u rodni Liverpul.

Simpsonovi/Photo: Promo
Simpsonovi/Photo: Promo

“Simpsonovi” su najbolja animirana serija, a “Entoni Burden – Nepoznati krajevi”, emisija o putovanjima i hrani američkog slavnog kuvara Burdena koji je izvršio samoubistvo prošle godine, osvojio je dva Emija.

Kada je reč o ostalim nagradama, četvrti Emi je stigao u ruke Ru Pola za voditelja rijaliti programa, dok je “Slobodno penjanje” (Free Solo), koji je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film, pridodao svojim priznanjima sedam Emija.

Glavne nagrade Emija biće dodeljene 22. septembra u Los Anđelesu, a kako se navodi, “Igra prestola” je vodeća u trci za najbolju seriju.

Izvor: Tanjug

Previous post

Ako volite fank i energiju pravog old school zvuka... Belgrade Funk Combo 21. septembra u klubu Bluz i Pivo

Next post

"Rainbow of Colors" najavljuje novi album Nila Janga posle sedam godina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *