Home»Muzika»Rock opera 14. septembra na Letnjoj pozornici u Nišu

Rock opera 14. septembra na Letnjoj pozornici u Nišu

4
Shares
Pinterest Google+
Rock opera (Beer Fest)/ Photo: Live Production
Rock opera (Beer Fest)/ Photo: Live Production (BBF)

Posle uspešnih koncerata u Sava Centru i na ovogodišnjem Beer Festu, Rock opera nastavlja da osvaja publiku dvosatnom muzičkom čarolijom koju izvodi orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big Benda pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

Za samo mesec dana rasprodate su ulaznice za koncert koji će biti održan 14. septembra na Letnjoj pozornici u Nišu.

– Izuzetno smo srećni što je niška publika prepoznala istinski kvalitet, jer je koncept Rock opere podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila. Tokom ovog projekta postavili smo nove standarde izrade muzičkih aranžmana, interpretacija i samog muziciranja, jer smo izašli iz pozorišnih i akustičnih sala. Cilj nam je da u narednom periodu što veći broj ljudi oseti posebnu energiju i atmosferu koju donosi koncert na kome antologijske rock hitove  izvode vrhunski solisti u pratnji orkestra profesionalnih muzičara klasične muzike, a posebno da zaintrigiramo umetnike širom sveta sa kojima želimo da uspostavimo saradnju i realizujemo naredne projekte – rekao je dirigent Fedor Vrtačnik i najavio da za naredne koncerte pripremaju i nove aranžmane, kao i saradnju sa solistima iz zemlje i inostranstva, jer bogatstvo repertoara pruža šansu mnogim umetnicima da budu deo ovog velikog i uspešnog projekta.

Zoran Šandorov/ Photo: AleX
Zoran Šandorov/ Photo: AleX

Mali broj solista ima priliku da pred brojnom publikom nastupi u pratnji Simfonijskog orkestra i Big Benda i to uvek daje posebnu dimenziju i energiju, kako izvođaču, tako i publici.

Pored orkestra poseban doprinos ovakvom doživljaju na svakom koncertu daju i solisti poput Jelene Gavrilović, Mattia Zanatte, Bojane Stamenov, Zorana Šandorova, Danke Adamov, Dragane Keller, Nikole Mijića i drugih.

Publika koja dođe na njihov koncert dugo pamti izvođenja rok klasika “We will rock you”, “Eye of the tigar”, “Smoke on the water”, “Bohemian rhapsody”, “Stairway to heaven”, “Simply the best”, “Proud Marry”, “Help”, “We are the champions”…

Previous post

Predstavljamo vam 5 rukopisa koji su ušli u najuži izbor za 14. Deretin konkurs za neobjavljeni roman

Next post

Mgla, Martwa Aura i Dagorath.... Zvanična satnica koncerta u Domu omladine Beograda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *