Home»Pulse»Puls grada»Prvi Art Weekend Belgrade od 10. do 13. oktobra na 25 lokacija u gradu

Prvi Art Weekend Belgrade od 10. do 13. oktobra na 25 lokacija u gradu

3
Shares
Pinterest Google+

Prvi Art Vikend Beograd /Art Weekend Belgrade, četvorodnevna manifestacija sa ciljem promocije i razvoja domaće savremene umetničke scene, biće održan od 10. do 13. oktobra na vi[e od 25 lokacija u Beogradu i okolini.

Program se sastoji od posebno pripremljenih izložbi u galerijama, konferencijskog dela, pratećeg programa na raznim lokacijama u gradu, organizovanih art – tura, vođenja kroz izložbe, a uz učešće vodećih domaćih i inostranih kustosa i profesionalaca u oblasti savremene umetnosti.

Photo: Promo
Photo: Promo

Uz programe domaćih galerija, kulturnih centara i umetničkih prostora kao što su Gradska galerija, U10, Remont, Zvono, Novembar, Rima, TransformArt, Blatobran, X Vitamin, Minipogon, Laufer, DIM, Polet… AWB će kroz četvorodnevne aktivnosti biti tačka interakcije stvaralaca i publike, vraćanja Srbije savremenim tokovima u Evropi, ali i njenom boljem pozicioniranju u međunarodnim stručnim krugovima.

AWB će prvi put u Beogradu okupiti neke od vodećih kustosa i stručnjaka iz Švajcarske, Austrije, Nemačke, Izraela, Mađarske, Italije, Švedske, Grčke, Slovenije i drugih zemalja.

Razgovori tokom konferencijskog dela koji će biti održani na različitim lokacijama dotaći će se uloge kustosa u savremenoj umetnosti, odnosa tržišta i kolekcionara, dobrih primera prakse iz drugih zemalja i drugih aktuelnih tema, ne samo kod nas nego i u Evropi.

Projekat realizuje Kulturni centar Grad u saradnji sa partnerskom organizacijom Block Frei iz Beča kao i sa ostalim gradskim galerijama i umetničkim prostorima, a uz podršku Delegacije Evropske komisije, Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Švajcarske, Srbija stvara – sector za digitalne, inovativne i kreativne industrije Vlade RS, Ambasade Izraela, Mađarskog kulturnog centra, Gete instituta, Italijanskog insituta za kulturu, Ambasade Slovenije i drugih.

Previous post

Pulski hard rok veterani ponovo u Zemunu... Atomsko sklonište 19. oktobra u klubu Fest

Next post

Ista litica, ista jakna, 15 godina kasnije... Džejms Blant singlom "Cold" najavljuje novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *