Home»Muzika»Humanitarni koncert “Neko kao ti…” Eva Braun, Artan Lili i Magic Bush 21. septembra u Centru za kulturu “Vlada Divljan”

Humanitarni koncert “Neko kao ti…” Eva Braun, Artan Lili i Magic Bush 21. septembra u Centru za kulturu “Vlada Divljan”

4
Shares
Pinterest Google+
Eva Braun/ Photo: beldocs.rs
Eva Braun/ Photo: beldocs.rs

Pre dve godine članovi benda Eva Braun uz pomoć brojnih prijatelja održali su rasprodat humanitarni koncert u Domu omladine Beograda.

Tom prilikom prikupljeno je 938.076 dinara koji su utrošeni za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Ovog 21. septembra Eva Braun će sa istim humanim povodom u društvu prijatelja iz sastava Artan Lili i Magic Bush, održati akustični koncert u Centru za kulturu “Vlada Divljan”.

Koncert pod nazivom “Neko kao ti…” pod pokriteljstvom DMD Srbija organizuje se u cilju prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Dišenova mišićna distrofija

Photo: Promo
Photo: Promo

Dišenova mišićna distrofija (DMD) je jedna od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti od koje isključivo boluju dečaci, karakteristika ove bolesti je ubrzano propadanje mišića usled nedostatka proteina distrofina u organizmu.

Bolest se inače javlja kod jednog od 3.500 muške novorođenčadi, a procenjuje se da u Srbiji od Dišenove mišićne distrofije trenutno boluje više od tri stotine dečaka.

Cilj organizacije DMD Srbija je podrška osobama obolelim od Dišenove mišićne distrofije i povezivanje međunarodnih kliničkih ispitivanja sa dečijim relevantnim klinikama u Srbiji, kao i uključivanje obolelih dečaka iz Srbije u klinička ispitivanja lekova specijalizovanih za potencijalno lečenje Dišenove mišićne distrofije.

Ulaznice su dostupne na biletarnici CZK “Vlada Divljan” i u Felix Shopu (TC Sremska) po ceni od 1.000 dinara.

Dolaskom na koncert pomažete ovu plemenitu akciju i postajete prijatelji u borbi za naše dečake.

Previous post

Ista litica, ista jakna, 15 godina kasnije... Džejms Blant singlom "Cold" najavljuje novi album

Next post

GODINE SU SAMO GLUPA BROJKA... Baka baš uživala na koncertu Slipknota

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *