Home»Muzika»Koncert “1000 osmeha”… Miško Plavi Trio 21. septembra na Kolarcu

Koncert “1000 osmeha”… Miško Plavi Trio 21. septembra na Kolarcu

4
Shares
Pinterest Google+
Miško Plavi/ Photo: Facebook @miskoplavitrio
Miško Plavi/ Photo: Facebook @miskoplavitrio

Promotivni koncert povodom objavljivanja novog CD-a “1000 osmeha” (Jugoton) Miško Plavi Trio održaće 21. septembra u Kolarčevoj zadužbini.

Kroz svoje bogate muzičke karijere članovi benda Miško Plavi Trio (Miško Plavi, Vasil Hadžimanov i Srđan Dunkić – Johnny) stvorili su autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama.

– Miško Plavi Trio na ovom izdanju svira neku “lakšu” formu jazza, prijemčivu i onima koji baš ne preferiraju taj muzički stil, a i onima kojima jazz kola venama. Ovim izdanjem bend nas vodi svetskim muzičkim prostranstvima. Muzika je, kako netko reče, lijek od svake depresije. Ova muzika, bez dvojbe, liječi… (iz recenzije Dragutina Matoševića).

Miško Plavi/ Photo: Promo
Miško Plavi/ Photo: Promo (N. Babić)

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika…

Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru.

 Od 2000. godine izvodi program “Music Around the World” sa kojim je odžao više od 100 koncerata u Japanu gde je objavio i album “Istok ljubi zapad”. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Previous post

35. Beogradski džez festival... Ekscentrični belgijski Flat Earth Society orkestar 23. oktobra u Kombank dvorani

Next post

MRAČNA TINEJDŽ HEROINA...  Bili Eliš objavila spot za "All the good girls go to hell"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *