Home»Film»“Džoker” osvojio Zlatnog lava na festivalu u Veneciji, ali Hoakin Finiks ostao bez nagrade za najboljeg glumca

“Džoker” osvojio Zlatnog lava na festivalu u Veneciji, ali Hoakin Finiks ostao bez nagrade za najboljeg glumca

5
Shares
Pinterest Google+
Džoker/Photo: YouTube printscreen
Džoker/Photo: YouTube printscreen

Američki triler “Džoker” Toda Filipsa osvojio je Zlatnog lava na 76. venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu, saopštila je predsednica žirija Lukresija Martel.

– Želim da zahvalim Warner Brossu i DC-u što su izašli iz svoje zone komfora i tako odvažno se zauzeli za mene i ovaj film – rekao je Filips posle primanja nagrade.

U filmu se glavni glumac iz borbenog stend ap komičara Artura Fleka transformiše u Betmenovog suparnika.

– Hvala vam što ste mi poverili svoje lude talente – rekao je obrativši se glavnom glumcu Hoakinu Finiksu koji se nalazio pored njega na sceni.

Najbolji scenario pripao je Jonfanu za animirani film “Ne. 7 Čeri Lejn” o Hongkongu 1967. godine, kineskoj poluautonomnoj pokrajni kojoj je zahvalio što mu je dala slobodu da stvara.

Tobi Valas osvojio je nagradu za najbolji novi talenat za svoj rad u filmu “Babyteeth” Šenon Marfi.

– Ne možemo da verujemo da smo ovde uopšte, tako da je sve dodatno odlično – rekao je Valas.

Film Romana Polanskog o aferi Drajfus, “Oficir i špijun”, je dobio veliku nagradu žirija, ali režiser nije bio prisutan da je primi.

Luka Marineli je, koji je igrao u francusko-italijanskoj istorijskoj romansi “Martin Eden” je dobio nagradu za najboljeg glumca, a Arijana Askarid koja je glumila u francuskom filmu “Glorija Mundi”, nagradu za najbolju glumicu.

Žiri koji je izabrao dobitnika Zlatnog lava i druge nagrade predvodila je argentinska rediteljka Martel, a činili su ga još rediteljka Meri Haron, glumica Stejsi Martin, sineasta Rodrigo Prieto i izvršni direktor Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, Pirs Handling.

HL/Izvor: beta

Previous post

Džastin Timberlejk dobio ulogu u novoj drami "Palmer", novi album ni u najavi...

Next post

Prodaja vinila mogla bi da nadmaši prodaju CD-ova prvi put posle 1986. godine… ali streaming ipak dominira industrijom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *