Stivenu Kingu se baš isplati TO što ume da nas uplaši… Penivajz povećao bogatstvo čuvenog pisca na 400 miliona dolara

0
128
Oglasi
Stiven King/Photo: facebook@OfficialStephenKing
Stiven King/Photo: facebook@OfficialStephenKing

Ponovo se družimo sa ekipom Gubitnika i strašnim klovnom Penivajzom. Horor film rađen je po knjizi Stivena Kinga koju je objavio 1986. godine, nastavak je filma iz 2017. godine i u bioskopima je od pre nekoliko dana.

King uglavnom piše horor romane i naučnu fantastiku i to sa velikim uspehom. Mnogi od njegovih romana poslužili su kao inspiracija za filmove i serije, uključujući i filmove “Keri”, “Isijavanje”, “Mizeri”, “Deca kuluruza” i mnoge, mnoge druge.

Kako je stvarao remek delo jedno za drugim, tako je počelo da raste i njegovo bogatstvo, piše Daily Star. Imovina Stivena Kinga danas se procenjuje 400 miliona dolara, što ga čini jednim od najplaćenijih pisaca na svetu. 2018. godine našao se na trećem mestu Forbsove liste najplaćenijih autora, a ispred njega su bili samo Džejms Paterson i J.K. Rouling. Prema pisanju medija on je udvostručio svoju zaradu kada je dobio ček od čak 8 cifara posle prvog filma “To”.

Stiven King/Photo: combo promo
Stiven King/Photo: combo promo

Film “To” zaradio je 700 miliona dolara širom sveta, a u njega je uloženo 35 miliona dolara. King se sprema da unovči novi pozamašni ček od drugog dela kultnog filma. Čak i sa izvesnim dodatkom, jer u nastavku priče o strašnom klovnu iz Derija ima i kameo ulogu. Prema pisanju Forbsa on je u 2018. godini zaradio 27 miliona dolara.

71-godišnji pisac prodao je preko 350 miliona primeraka svojih romana širom sveta. Objavio je 61 roman, 6 knjiga koje nisu fantastika i oko 200 kratkih priča.

“Kralj horora” osvojio je brojne nagrade, uključujući i Grand Master Award od Pisaca misterija Amerike 2007. godine i Nacionalnu medalju umetnosti 2015. godine.

HL/Izvor: B92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime