Home»Muzika»Završena Rokerijada 2019… Evo kako je bilo prethodnih dana u Petrovcu na Mlavi

Završena Rokerijada 2019… Evo kako je bilo prethodnih dana u Petrovcu na Mlavi

4
Shares
Pinterest Google+
Izlozba fotografija Sase Simica Sime/ Photo: Promo
Izlozba fotografija Sase Simica Sime/ Photo: Promo

Otvaranjem izložbe fotografija sa prethodnih festivalskih izdanja, oficijalnog fotografa Rokerijade – Saše Simića Sime 23. avgusta u Zavičajnom muzeju (izložba humanitarnog karaktera po želji autora) počeo je treći po redu petrovački festival rokenrola.

Muzički program ovogodišnje Rokerijade počeo je u četvrtak 29. avgusta, na letnjoj bini Kulturno-prosvetnog centra, kada su petrovački muzičari “džemovali” sa prošlogodišnjim pobednicima i dragim prijateljima iz Loznice – članovima benda Crossroad.

Takmičarski program je u petak 30. avgusta najavio bend pobednik bratskog Bass Player Festivala iz Mladenovca – Hazel iz Niša, posle kojeg su nastupili takmičarski bendovi: Danas Nista Kreativno (Čačak), Zbedem (Čačak), Lisilo (Beograd), Fyn (Novi Sad), Eastok (Užice) i Cardinal Point (Vranje).

Na kraju, Crossroad iz Loznice podsetio je petrovačku publiku zašto su pobedili na Rokerijadi 2018. godine.

Zbedem/ Photo: Saša Simić Sima
Zbedem/ Photo: Saša Simić Sima

Pojedinačna priznanja za najbolje izvođače ove godine su dobili:
Bubnjevi: Miloš Knežević (Zbedem, Čačak)
Gitara: Pavel Rogala (FYN, Novi Sad)
Bas: Nikola Vukosavljević (Eastok, Užice)
Vokal: Darko Trajkovski (Cardinal Point, Vranje)
Titula za najuspešniji kolektivni nastup pripala je bendu Zbedem

ROCK buvljak/ Photo: Saša Simić Sima
ROCK buvljak/ Photo: Saša Simić Sima

U subotu, 31. avgusta, na centralnom petrovačkom trgu po prvi put je održan Rock buvljak, prezentacija ručno pravljene muzičke opreme (W.Odd Custom Drums), promo materijla UG Fabrika – Petrovac na Mlavi i fotografija Rokerijade Saše Simića Sime.

Poslednji dan muzičkog programa obeležili su bendovi iz Petrovca: Replica (srednjoškolski cover bend) i Art Diler, da bi žurka nastala za vreme nastupa headlinera Rokerijade 2019 – Dejana Cukića i Sporog ritam benda.

Rokerijada je zaokružena radionicom za decu i mlade (duhom) Rockaonicom – u četvrtak 5. septembra u petrovačkoj Narodnoj biblioteci “Đura Jakšić” – kada su zainteresovani klinci imali priliku da osete čari nastupa sa bendom (Art Diler).

Da podsetimo, Rokerijada je i festival humanitarnog karaktera – tradicionalno pomaže petrovačko porodilište prikupljanjem dobrovoljnih priloga u zamenu za bedž festivala. 

U kutiji za budućnost petrovačkog rokenrola, odnosno za petrovačko porodilište, prikupljeno je donacijama ukupno 26.820 dinara i 10 evra.

ROCK buvljak/ Photo: Saša Simić Sima
ROCK buvljak/ Photo: Saša Simić Sima

Festival Rokerijada terći put za redom organizuje UG Fabrika – Petrovac na Mlavi uz podršku Opštine Petrovac na Mlavi i mnogobrojnih partnera iz privatnog i javnog sektora.

Organizacioni tim festivala duguje ogromnu zahvalnost generalnom pokrovitelju – Opštini Petrovac na Mlavi, svim partnerima, sponzorima i prijateljima festivala koji su donirali svoj novac, vreme, robu ili rad, svim volonterima i ljudima koji su radili, medijskim pokroviteljima, oficijalnom fotografu festivala Saši Simiću Simi i njegovom timu, Saletu Dušanoviću koji je vodio muzički program, bendovima, lokalnoj policiji i sugrađanima koji su nas tri dana pošteno istrpeli i svima ostalima koje smo možda zaboravili da pomenemo!

Previous post

Predstavljamo vam 10 rukopisa koji su ušli u uži izbor za 14. Deretin konkurs za neobjavljeni roman

Next post

They come back, too... Guns N’ Roses snimaju pesmu za novi "Terminator" film?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.