Home»Fun»Serija “Peaky Blinders” privlači rekordan broj turista u Birmingem… iako nijedna scena u seriji nije snimljena u tom gradu

Serija “Peaky Blinders” privlači rekordan broj turista u Birmingem… iako nijedna scena u seriji nije snimljena u tom gradu

4
Shares
Pinterest Google+
Peaky Blinders/Promo
Peaky Blinders/Promo

Popularnost serije “Peaky Blinders” odigrala je ulogu u privlačenju rekordnog broja turista u Birmingem, grad u kojem se odvija ova BBC drama čija se peta sezona upravo prikazuje na televiziji.

“Turizam s ekrana” privlači sve veći broj posetilaca koji obilaze lokacije na kojima su snimane određene televizijske serije i filmovi, ali zanimljivo je da nijedna scena serije o porodici Shelby nije snimljena u Birmingemu, već su scene lokacijom najbliže mestu radnje snimljene u Dadliju, u okolini grada.

Ipak, rekordnih 42,8 miliona turista posetilo je grad prošle godine, kažu brojke koje je objavila West Midlands Growth Company, što je 2,5% više od godine ranije, ali i 26% više od 2013. kada je emitovana prva epizoda serije.

– Peaky efekat je u porastu, turisti dolaze u kraj u sve većem broju, a aranžmani su rasprodati mesecima unapred -kaže Endi Strit, načelnik okruga West Midlands.

– Mnogi od turista žele da istraže mesta i priče vezane za seriju – dodaje.

Ove godine će se u Birmingemu održati i prvi službeni Peaky Blinders festival i to 14. i 15. septembra.

HL/Izvor: ravnododna.com

 

Previous post

KAKO SU THE CLASH PROMENILI SVE(T)... Londonski muzej priprema izložbu posvećenu albumu "London Calling"

Next post

The Who prvi put odsvirali novu pesmu „Big Cigars“ u Madison Square Gardenu... album stiže u novembru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *