Neša Galija: Nije bitno šta sanjaš, već – da sanjaš

0
50
Galija/ Photo: AleX
Galija/ Photo: AleX

Njegova Galija plovila je celog leta, od mesta do mesta, a kormilar ovog benda Nenad Milosavljević – Neša Galija, kaže ua Novosti da se nije umorio od plovidbe.

– Leto je za sve muzičare i bendove vreme kada se puno radi. U ovo doba ima mnogo festivala i jednostavno idemo iz grada u grad. Puno je nastupa širom regiona.

Vaša “Galija” plovi već pune 43 godine. Koji je recept dugog trajanja?
– Ljubav prema poslu je jedini recept za sve poslove pa i ovaj. Ne postoji tu nikakva tajna, već samo velika ljubav prema profesiji. Najveća privilegija u životu je raditi i živeti od onog što voliš.

Kada se sve sabere, vaša pesma kaže “Još uvek sanjam…”
– San je uvek osnovna stvar za funkcionisanje svakog čoveka. Svako sanja nešto. Nije bitno šta sanjaš, već da sanjaš. Ako sanjaš, znači da živiš. Da se krećeš i da ima optimizma u tebi.

Galija/ Photo: AleX
Galija/ Photo: AleX

Zvuk “Galije” je uvek prepoznatljiv.
– Zato što je osobenost osnovna karakteristika svakog umetnika. Morate da stvorite svoj stil.

Koji su vam dalji planovi?
– Čeka nas još dosta festivalskih koncerata i drugih nastupa. Za nas je bitno da ćemo 1. novembra u Kombank dvorani održati akustični koncert. Biće to na neki način repriza našeg koncerta iz 1995. koji je i na društvenim mrežama bio jedan od najposećenijih. Doduše, biće malo modifikovan.

Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju mimo muzike?
– Za mene je ona bila naporna. Obeležile su je i velike gužve na auto-putevima, čekanje i po nekoliko sati za prelazak granice… Takođe i panično spavanje u hotelu čim stigneš na odredište, da bi imao snage za koncert. Cela nedelja mi prođe u preživljavanju.

HL/Izvor; novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime