OTKRIVENA I POSLEDNJA TAJNA “IGRE PRESTOLA”… Da li je čuvena šoljica kafe bila početnička greška ili lukava namera, i kakve sve to veze ima sa persijskim tepihom

0
105
Oglasi
Game of Thrones/printscreen
Game of Thrones/printscreen

Autori serije “Igra prestola” kažu da su se držali podalje od interneta nakon emitovanja poslednje epizode i čini se da su zaista tako uradili.

Prošlo je tri meseca otkako su Dejvid Beniof i DB Vajs dali prvi intervju o poslednjoj, osmoj sezoni.

Kada je japanski kanal Star pozvao dva miliona ljudi da potpiše peticiju sa pozivom da se poslednja sezona ponovo snimi, autori su govorili o onoj šolji kafe, koja se slučajno našla u sceni ispred Deneris Targarjen.

Dejvid Beniof je naziva njihovim “persijskim tepihom”.

– Prilikom izrade persijskog tepiha, tradicija je da se napravi mala greška, jer samo bog može da napravi nešto savršeno – rekao je on.

Dodao je da su oni zato stavili šolju kafe.

– To je bilo svesno i dogovoreno – rekao je Vajs.

Onda se uozbiljio i rekao da su osramotili glumački par u sceni.

– Toliko smo se koncentrisali na Deneris i Džona Snoa, da tu šolju za kafu jednostavno nismo videli. U početku nisam mogao da verujem, a onda mi je bilo baš neprijatno. Kako nismo videli šolju kafe? Na kraju je nekako bilo smešno. Ipak je to samo greška i smešno je – rekao je Vajs.

 

On je rekao i da se iznenadio što je finalna sezona dobila toliko nominacija za Emi – rekordne 32.

– Mislio sam da je sedma sezona bila vrhunac – rekao je i dodao da je to taman bio povod da se ekipa koja je radila na seriji ponovo napije.

 

Kada je govorio o omiljenim delovima poslednje sezone, govorio je o sceni kada glumica Gvendolin Kristi, koja je igrala Brijenu, postaje vitez.

– Scena u kojoj joj Džejmi Lanister daje titulu viteza je predivna i njeno lice u tom trenutku. Tu scenu sam verovatno gledao 400 puta i svaki put me pogodi.

HL/Izvor: BBC news na srpskom

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime