Pink Floyd najavili najraskošnije i najpotpunije kolekcionarsko izdanje do sada… Cena? Boleće džep, nije da neće, ali ako ste fan – vredi svaku paru

0
24
Pink Floyd box-set
Pink Floyd box-set

Legendarni britanski sastav Pink Floyd najavio je raskošan kolekcionarski box set pod naslovom “The Later Years 1987-2019“. Kao što to sam naslov sugeriše, fokus ovog posebnog izdanja su muzička ostvarenja nastala nakon što je Rodžer Voters napustio bend, a neumorna trojka u sastavu Dejvid Gilmur, Rik Rajt i Nik Mejson upustila se u samostalnu avanturu snimanja albuma i nezaboravnih svetskih turneja koje se i danas prepričavaju. U datom periodu koji je doneo rekordne prodaje albuma širom sveta nastala su tri studijska albuma – “A Momentary Lapse of Reason”, “The Division Bell” i “The Endless River”, kao i dva live albuma – “Delicate Sound of Thunder” i “Pulse”.

“The Later Years 1987-2019”, 18-delni set koji uključuje 5 CD-a, 6 blu-ray izdanja, 5 DVD-a, dva singla i moštvo zanimljivih kolekcionarskih predmeta, ekskluzivno donosi 13 sati dosad neobjavljenog audio i vizuelnog materijala uključujući remasterizpvane video snimke koncerta održanog u Veneciji 1989. na plutajućoj pozornici ispred trga Sv. Marka i koncerta održanog u Knebworthu 1990, čije će snimke kroz ovo izdanje po prvi put u nekoliko descenija biti komercijalno dostupne javnosti.

Pink Floyd, Venecija 1989./Photo: Reddit
Pink Floyd, Venecija 1989./Photo: Reddit

Albume “A Momentary Lapse of Reason” i “Delicate Sound Of Thunder” remiksovali su Gilmur i Endi Džekson, a u prvospomenuto izdanje uklopljene su dodatni restaurirani snimci preminulog klavijaturiste Ričarda Rajta i nove snimke bubnjarskih deonica Nika Mejsona kojima je trebalo osvežiti kreativnu ravnotežu između tri člana sastava Pink Floyd.

U audio i video formatu box set na DVD/blu-ray i 7“ singlu po prvi put donosi snimak poslednjeg nastupa legendarnih Pink Floyd iz 2007. na kojem su se Dejvid Gilmur, Nik Mejon i Ričard Rajt okupili kako bi odali počast bivšem članu i osnivaču sastava, Sidu Baretu. Uz ove snimke izdanje obuhvata novootkrivene snimke s Pulse turneje i film Jana Emesa o albumu “The Endless River” koji je svojevrsna posveta preminulom Ričardu Rajtu.

Obožavaoce će dodatno oduševiti i kolekcionarski predmeti poput replika programa s turneja, knjige s tekstovima pesama i knjige retkih i neobjavljenih fotografija na 60 stranica.

Pored samog box seta, Pink Floyd su najavili i CD izdanje kao i dvostruko LP izdanje koje će obuhvatiti najbolje trenutke ovog raskošnog kolekcionarskog izdanja.

Posebno box set izdanje “The Later Years 1987-2019” Pink Floyda već je dostupno za prednarudžbu na OVOM LINKU po ceni od 399 funti.

HL/Izvor: mixer.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime