LP DUO NE STAJE… Stigao spot za singl “Prince de Galles”

0
68
LP DUO/Photo: Dunja Bajić, Universal
LP DUO/Photo: Dunja Bajić, Universal

Pošto su predstavili “Analog Love”, prvi singl sa predstojećeg albuma “Duality”, LP Duo, Sonja Lončar i Andrija Pavlović objavljuju drugu numeru i spot simbolično nazvan – “Prince de Galles”.

Dinamičnu kompoziciju za dva hibridna klavira upotpunio je podjednako interesantan video spot u režiji Darka Nikolića i montaži Stevana Marića, a uz autorsku koreografsku postavku internacionalno priznate plesačice Dunje Jocić.

– Kompozicija je nastala kao inicijativa naših prijatelja i kolega, pre svega koreografkinje Dunje Jocić i reditelja Darka Nikolića, koji su nas pozvali i izjavili želju da zajednički uradimo nešto. Gledali smo na to kao na mali zadatak i kompozicija je jako brzo i spontano nastala. Naziv je inspirisan dezenom sa mog sakoa, jer da je kompozicija crtež, bila bi ista kao taj poznati dezen – objašnjava Sonja Lončar.

LO DUO/Photo; Miloš Radičević, Universal
LO DUO/Photo; Miloš Radičević, Universal

Album po prvi put na jednom mestu okuplja autorske kompozicije pisane za izvođenje na hibridnim klavirima LP Dua, potpuno novom instrumentu razvijenom tokom istraživačkog projekta Quantum Music, pa spajajući digitalno i akustično, tehnologiju i kreaciju, LP Duo donose jedinstvenu inovaciju u komponovanju i izvođenju nove klavirske muzike.

LP Duo je 27. avgusta održao koncert u okviru Yellow Lounge – Deutsche Grammophon programa u Salzburgu, kada su internacionalnoj publici predstavili album “Duality”.

– Prezadovoljni smo atmosferom u Salzburgu i veoma smo zahvalni publici na sjajnim reakcijama i emocijama koje su pokazali prema našim delima. Nastala je lepa intimna atmosfera i bilo je pravo zadovoljstvo svirati – ističu LP Duo.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime