Home»Muzika»Završen treći PDF… Bila su to tri dana dobrog zvuka u Bačkoj Palanci

Završen treći PDF… Bila su to tri dana dobrog zvuka u Bačkoj Palanci

4
Shares
Pinterest Google+

U četvrtak, 22. avgusta, na platou ispred sportskog centra Tikvara, svečano je otvoren 3. Palanački Dunav fest i 25. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade.

Spajanjem snaga dva alternativna festivala iz Bačke Palanke – Palanačkog Dunav festa (PDF) i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) došlo je do spajanja različitih muzičkih žanrova, a sve u cilju promocije rokenrol kulture i subkuture.

Gramophonedzie/ Photo: Lilit Andrić
Gramophonedzie/ Photo: Lilit Andrić

Prvo veče festivala obeležio je koncert dvojca Gramophonedzie koji je stanovnicima Bačke Palanke posebno blizak i drag jer je pevačica Milana Popović iz ovog grada.

Njihovom nastupu prethodio je DJ set Uroša Deaka, a prisutni su đuskali do ranih jutarnjih sati uz sjajne ritmove Gramophonedzie feat Cheeka & BaloO i Miles High.

Stereo Banana/ Photo: Lilit Andrić
Stereo Banana/ Photo: Lilit Andrić

U petak, 23. avgusta, line up činile su mlade snage, bendovi od kojih se mnogo očekuje u budućnosti, zajedno sa popularnim dvojcem iz Niša, Stereo Bananom.

Tačno u 22:00 časa na binu je izašao Buč Kesidi, bend koji u poslednje vreme privlači dosta pažnje i pozitivnih komentara, a posle njih nastupili su bendovi Ljubičice i Stereo Banana.

Inače, momci iz Stereo Banane nastupili su i prošle godine u Bačkoj Palanci. Njihov tadašnji koncert zapamćen je kao jedan od najboljih pa je publika poželela ponovo da ih čuje, a organizatori su Palančanima ispunili želju i momke “koji šiju” još jednom doveli PDF.

Za kraj druge večeri, nastupio je Marko Veselinović poznatiji pod imenom Kick Kong.

Čovek bez sluha/ Photo: Lilit Andrić
Čovek bez sluha/ Photo: Lilit Andrić

Subota je bila rezervisana za sve ljubitelje bluza, rokenrola i pank roka. Headliner večeri bio je Nikola Pejaković Kolja koji je publici predstavio album “4 prsta”.

U sat i deset minuta, koliko je nastup trajao, Kolja je još jednom pokazao da je s razlogom omiljen među publikom, a sjajna ekipa koja ga je pratila ove večeri poslednji put je nastupila u ovom sastavu.

Kolja je najavio novi album, ali i nove muzičke saborce koji će se pojaviti zajedno sa njim 2. decembra na koncertu u Domu omladine Beograda.

Njegovom koncertu prethodio je nastup mladog niškog benda Majdan koji je pobedom na konkursu dobio priliku da otvori treće veče Palanačkog Dunav festa. Izbor organizatora pokazao se kao odličan jer je publika njihov planirani tridesetominutni nastup povicima “bis bis” uspela da produži za još deset minuta.

Posle Kolje, svima dobro poznati šumadijski Ramonsi – Čovek bez sluha, u sat vremena nastupa pružili su, očekivano, sjajnu svirku.

Iako su na sceni već četvrt veka, ovo je bio njihov prvi nastup u Bačkoj Palanci, a sudeći po reakcijama publike, sigurno neće biti poslednji.

Keni nije mrtav/ Photo: Lilit Andrić
Keni nije mrtav/ Photo: Lilit Andrić

Veče dobrog zvuka nastavili su bendovi Po kratkom postupku i Keni nije mrtav koji je pobednik prošlogodišnjeg takmičenja mladih bendova na PDF-u.

Dobar provod potrajao je do ranih jutarnjih časova, a organizatori Palanačkog Dunav festa (PDF) i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) složili su se da su oba festivala bila više nego uspešna.

Održavanje Palanačkog Dunav festa podržala je Skupštine opštine Bačka Palanka i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine.

Previous post

TAČNO 10 GODINA OD RASPADA GRUPE OASIS... Braća Galager u nikad gorim odnosima, Liam i dalje tvrdi: Bili smo najvažniji bend 90-ih

Next post

Bernays Propaganda video spotom "Retki bilki" najavljuje novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *