Frontmen Celtic Frosta ljut na Metallicu: Izmasakrirali su nam pesmu, bilo je ponižavajuće

0
55
Tom Gabrijel Fišer/Photo: facebook
Tom Gabrijel Fišer/Photo: facebook

Tom Gabrijel Fišer, nekadašnji predvodnik švajcarskog sastava Celtic Frost, opalio je po Metallici zbog njihovog “ponižavajućeg” izvođenja numere “The Usurper” na koncertu u Cirihu prošle godine.

Basista Robert Truhiljo i gitarista Kirk Hamett američkog benda Metallica na svakom koncertu u okviru “Worldwired” turneje obrađuju pesme svojih muzičkih junaka ili neki lokalni hit mesta u kome sviraju, često birajući numere koje i nisu baš deo tradicionalnog metal zvuka.

Tako su na svirkama u Cirihu i Ženevi prošle godine odsvirali “The Usurper” i “Procreation of the Wicked” švajcarskog legendarnog ekstremnog metal sastava Celtic Frost i time odali počast pokojnom basisti Martinu Eriku Ainu.

Fišer se nije baš oduševio izvođenjem „”he Usurper”, pa je u najnovijem intervjuu za magazin Rolling Stone “opalio” po Metallici rekavši da su divovi heavy metala iz San Franciska “masakrirali pesmu i to je bilo baš ponižavajuće”.

– Zašto ne sklone svoje milionerske prste? Davno su izgubili sposobnost da sviraju pravi metal, po mom mišljenju. Možda bi trebalo da izađem na pozornicu i odviram zaista jadno “Hit the Lights” sa, recimo, 200 grešaka – istakao je Fišer.

On se u intervjuu posebno osvrnuo i na interesovanje Džejmsa Hetfilda, frontmena Metallice, za lovom.

– Ovo je potpuno lično. Verujem da većina vaših čitalaca ne dele isto mišljenje, ali čak i da su uradili s Metallicom fantastičan posao, mogao bih da se ispovraćam po svemu tome, jer ne podržavam ljude kojima je hobi odlazak u lov na medvede – rekao je Tom. Dodao je da ne može da poštuje takvu osobu, čak i da je genijalni muzičar.

HL/Izvor: Plejer.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime