Home»Muzika»Evolucija uskoro na mini turneju po Evropi… Sankt Peterburg, Moskva, Minsk i Cirih slušaće “Hunt”

Evolucija uskoro na mini turneju po Evropi… Sankt Peterburg, Moskva, Minsk i Cirih slušaće “Hunt”

7
Shares
Pinterest Google+
Evolucija/ Photo: Promo
Evolucija/ Photo: Promo

Protekla i ova 2019. godina definitivno su bile prelomne u radu švajcarsko-srpskog metal sastava Evolucija.

Posle objavljivanja albuma “Hunt” (2018) i za svetsko tržište (nemački Pure Steel Records), usledio je niz koncerata po Evropi i regionu u okviru kojih su nastupili u Švajcarskoj, Bugarskoj, Makedoniji i Hrvatskoj.

Da se radi o izdanju koje ne bi trebalo propustiti govori i podatak da je “Hunt” izabran za album godine (2018) po mišljenju čitalaca nemačkog časopisa Cute and Dangerous.

Zanimljivo je da je bend sticajem okolnosti (i pomalo planski) veći trag i medijski proboj ostvario na evropskoj nego na domaćoj i regionalnoj sceni.

Uspesi koji su postigli otvorili su neka nova vrata pa će Evolucija nastaviti da koncertno promoviše aktuelni album i u narednom periodu.

Evolucija/ plakat, promo
Evolucija/ plakat, promo

Ekipu čeka mini turneja koja će obuhvatiti četiri datuma i tri države:
– 6. septembar – Sankt Peterburg (podrška hevi metal kraljici Doro)
– 8. septembar – Moskva (takođe nastup sa Doro)
– 4. oktobar – Minsk (predgrupa bendu Children of Bodom)
– 8. novembar – Cirih (na “domaćem terenu” nastupiće kao glavni bend večeri)

O tome kako je došlo do ove svojevrsne mini turneje Dragiša Marinjes, frontmen benda kaže:
– Veliku ulogu u tome je imalo to što je naš album proglašen za album godine u Nemačkoj. Tako smo postali interesantni booking agencijama. Odmah nakon toga smo svirali sa grupom Necronomicon, zatim Goat Hell Festival u Puli.  U međuvremenu smo potpisali za Alpha Omega Management i stvari tako digli na jedan viši nivo. Na našu veliku radost oni rade odlično i profesionalno svoj posao. 

A o predstojećim nastupima Dragiša je dodao:
– Za nas je velika čast da nastupamo sa tako velikim imenima. Pruža nam se mogućnost da našu muziku predstavimo što široj publici i na taj način dođemo do novih fanova. I medijski smo sve više zastupljeni na većim svetskim portalima, časopisima i radio stanicama. Naravno, ne zaboravimo da su ovako veliki nastupi za bend i jedno veliko iskustvo. Pauzu između nastupa koristimo da radimo na novom albumu.

Evolucija/ Photo: Wood.rs
Evolucija/ Photo: Wood.rs

Podsetimo, bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. godine basista Dragiša Marinjes. Muzički Evolucija je sazrela u krajnje slojevitoj mešavini simfo i gotik metala povezanoj sa uticajem srpskog etno senzibiliteta.

Godine 2007. objavili su album prvenac “Baklja slobode”, za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take It Or Leave It.

Novo poglavlje u radu Evolucije nastupa 2014. kada se Dragiša sa suprugom Ilanom seli u Ćupriju gde okuplja novu postavu.

U martu 2017. objavili su drugi album na srpskom jeziku “Igra počinje” (Take It Or Leave It), a tačno godinu dana posle i na engleskom pod nazivom “Hunt”.

Previous post

Frontmen Celtic Frosta ljut na Metallicu: Izmasakrirali su nam pesmu, bilo je ponižavajuće

Next post

Dejv Grol ima savet za sticanje novih prijateljstava... možda ga vredi isprobati

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *