Home»Muzika»Novi besplatni koncerti na Ušću od 29. do 31. avgusta… Balkanopolis, Vlatko Stefanovski & Rock Symphony, Noć muzike, Simfonija Smak…

Novi besplatni koncerti na Ušću od 29. do 31. avgusta… Balkanopolis, Vlatko Stefanovski & Rock Symphony, Noć muzike, Simfonija Smak…

6
Shares
Pinterest Google+
Rock Symphony i Vlatko Stefanovski/ Photo: Promo
Rock Symphony i Vlatko Stefanovski/ Photo: Promo

Posle Beer Festa i Music Weeka od 29. do 31. avgusta na Ušću će biti održani novi koncerti u okviru Cloud festivalske platforme.

U četvrtak, 29. avgusta od 20:00 časova nastupiće Slobodan Trkulja & Balkanopolis i Vlatko Stefanovski & Rock Symphony.

Slobodan Trkulja/ Photo: Bratislav Nadeždić
Slobodan Trkulja/ Photo: Bratislav Nadeždić

Koncerti sastava Balkanopolis mešavina su modernog pop i rok spektakla, simfonijskog i epskog zvuka prožetog srpskom tradicijom.

Predvođeni multiinstrumentalistom i pevačem Slobodanom Trkuljom, jedan su od najkreativnijih muzičkih sastava sa naših prostora poznati po tome što spajaju moderno i tradicionalno – gajde sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavale i rok gitare, tambure i bubnjeve – protkane snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog.

– Održali smo mnogobrojne koncerte u arenama i teatrima širom sveta i osvojili srca publike modernim srpskim zvukom. Svaki koncert Balkanopolisa je spektakl, a za nastup na Ušću pripremamo posebnu set listu, jer će ovaj koncert biti deo dokumentarnog filma kineske CCTV televizije o meni i Balkanopolisu, a snimaće se tokom naredna naredna dva meseca. Zato pozivam sve Beograđane da u što većem broju dođu na Ušće kako bi svi zajedno poslali što lepšu sliku u svet – izjavio je Trkulja.

Vlatko Stefanovski/ Photo: Promo
Vlatko Stefanovski/ Photo: Promo

Posle Balkanopolisa nastupiće Vlatko Stefanovski i Rok simfonija – projekat Kamernog orkestra iz Bitolja,  sastavljen od vrsnih, profesionalnih muzičara koji iza sebe imaju brojne uspešne koncerte na renomiranim festivalima.

– Ovaj orkestar čine mladi muzičari, koji su rešili da malo prošire svoj reprertoar, svirajući numere iz rock lektire. Zabavno je nastupati sa većim orkestrima, jer je zvuk bogatiji, a repertoar i za mene nov i svež. Pevam i sviram neke numere koje ne izvodim na mojim koncertima, a siguran sam da će publika na Ušću uživati! – rekao je Vlatko Stefanovski.

Orkestar je poznat po izuzetnoj atmosferi koja prati nastupe na kojima izvode hitove poznatih grupa: AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin, Queen, Rammstein, Scorpions…

Apocalyptica /Photo: facebook@Apocalyptica
Apocalyptica /Photo: [email protected]

Četvrta Noć muzike održaće se 30. avgusta na Ušću gde će svi Beograđani i posetioci glavnog grada moći da uživaju u nezaboravnj večeri uz muziku Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, kao i poznatog finskog benda Apocalyptica.

Predvođeni dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a otvoriće Noć muzike programom “Top klasika” sa popularnim fragmentima najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

Specijalno iznenađenje ovogodišnje Noći muzike predstavlja nastup finskog sastava Apocalyptica, koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo nezamenljivo mesto na svetskoj sceni.

Simfonija Smak/ Photo: Promo
Simfonija Smak/ Photo: Promo

U subotu, 31. avgusta, a povodom zatvaranja Cloud festivala, posetioci će od 20:00 časova imati priliku da prvi put u Beogradu čuju projekat Simfonija Smak.

Pesme ove kultne grupe u aranžmanima koje je napravio Vojkan Borisavljević izvodiće Kragujevački simfonijski orkestar i članovi grupe Osvajači, a solista će biti Zvonko Pantovic Čipi.

Muzika grupe Smak odiše džez rock elementima i u novom simfo-rock ruhu, sa čvrstim heavy rifovima, oživeće stare hitove grupe Smak na jedinstven način.

Posle Simfonije Smak, od 22:30 nastupiće Dejan Petrović koji je poznat po nesvakidašnjim aranžmanima pop i rok hitova koje izvodi sa svojim Big Bandom, a čast da zatovore Cloud festivalsku platformu imaće DJ Maus i Lapac koji će Ušće pretvoriti u najveću diskoteku na otvorenom uz rock hitove osamdesetih.

Kao i za sve druge festivale u okviru Cloud platforme, ulaz i na ove koncerte će biti besplatan, a ulazak na VIP tribine će takođe biti slobodan dok se ne popuni kapacitet.

Previous post

Foo Fighters najavili 10. studijski album... Jubilarac stiže sledeće godine

Next post

NEPROLAZNA MAGIJA VELIKOG GLUMCA... Donaldu Saterlendu nagrada za životno delo u San Sebastijanu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *