Home»Film»Skarlet Johanson na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica, ali muškarci i dalje zarađuju mnogo više… Pitajte Dvejna Džonsona…

Skarlet Johanson na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica, ali muškarci i dalje zarađuju mnogo više… Pitajte Dvejna Džonsona…

5
Shares
Pinterest Google+
Skarlet Johanson/Photo: Promo
Skarlet Johanson/Photo: Promo

Glumica Skarlet Johanson zarađuje milione, ali žene u filmskoj industriji i dalje su značajno manje plaćene od muškaraca.

Skarlet je na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica već drugu godinu za redom, ali je tek na osmom mestu liste na kojoj se nalaze i muškarci i žene. Uz prihod od 56 miliona dolara, ova tridesetčetvorogodišnja glumica je ispod sedmoplasiranog glumca Adama Sendlera.

Zaradila je 15,5 miliona dolara više nego 2018. godine, uglavnom zahvaljujući uspehu filma “Osvetnici: Kraj igre”.

Na zajedničkoj listi top 10 najplaćenijih se nalazi samo još jedna žena – Sofija Vergara, zvezda TV serije “Moderna porodica”.

Dvejn Džonson je najplaćeniji glumac u poslednjih 12 mjeseci, a njegova zarada je 89,4 miliona dolara, pokazuju najnoviji godišnji podaci finansijskih stručnjaka objavljeni ranije ove nedjelje.

Dvejn Džonson/Photo: Promo
Dvejn Džonson/Photo: Promo

Svih top 10 najplaćenijih glumica zaradile su pojedinačno više od 20 miliona dolara ove godine. Prošle godine to su uspele samo Johanson i Anđelina Džoli. Johanson će sledeće godine ponovo igrati glavnu ulogu u filmu “Crna udovica”, nastavku “Osvetnika”.

U međuvremenu, Džoli koja je zaradila 28 miliona dolara 2018. godine ispala je sa ovogodišnje top 10 liste zbog porasta u zaradama nekolicine drugih visokoplasinranih glumica. Ona trenutno glumi i producira dva nova filma – “Grdana: gospodarica zla” i “Jedan jedini Ivan”.

Ove godine na listi nisu ni Mila Kunis, Džulija Roberts, Kejt Blančet, Melisa Mekarti i Gal Gadot.

Za razliku od liste muških kolega, ove godine je primetno manje različitosti među glumicama sa najvećim zaradama. Vergara je kolumbijsko-američkog porekla, ali nema ni jedne glumice crne boje kože među top 10.

HL/Izvor: BBC

Previous post

Beogradski grunge bend NoYz? objavio debi album "Tinnitus"... Čekali su ga turbulentnih 15 godina...

Next post

Novi Pokemon izgleda kao da je član grupe KISS... Džin Simons oduševljen

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *