Home»Muzika»Eminemov izdavač tuži Spotify… a s njim se nisu ni konsultovali

Eminemov izdavač tuži Spotify… a s njim se nisu ni konsultovali

4
Shares
Pinterest Google+
Eminem/Photo: facebook@eminem
Eminem/Photo: [email protected]

Eminemov izdavač tužio Spotify za povredu autorskih prava, pozivajući se na to da streaming servis nema licencu za plasiranje više od 200 Eminemovih pesama, uključujući hitove “Lose Yourself” i “Stan”.

Prema objavi The Hollywood Reportera, tužbu je u sredu (21. avgusta 2019.) pokrenuo Eight Mile Style, koje je u posedu Eminemovog nešto ranije objavljenog muzičkog kataloga.

S druge strane, sam Eminem, nije involviran u postupak niti je znao da se izdavač spreman na takav korak. Reperov zastupnik to je potvrdio izjavivši kako je, kada je čuo vest, Eminem bio “jednako iznenađen kao i svi ostali”.

U zahtevu za tužbom Eight Mile tvrdi kako Spotify, uprkos tome što nema licencu za ukupno 243 Eminemove pesme, uporno streamuje te iste pesme na temelju čega direktno zarađuje veliko bogatstvo koje bi, kako smatra izdavač (u ovom slučaju – tužilac), trebalo da bude podeljeno i sa svim drugim stranama kojih se to tiče.

U zamenu da se legalni postupak minimalizuje, Eight Mile Style od Spotifya traži da podmiri osnovni procenat od profita, a tačan iznos planiraju da utvrde i dokažu na sudu. U suprotnom, troškovi bi iznosili oko 123,630 funti po pesmi, odnosno ukupno oko 30 miliona funti.

Uz “Lose Yourself”, “Mockingbird”, “Stan”, “Without Me” i “The Real Slim Shady”, kompletan spisak spornih pesmama javno je objavljen OVDE.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Bob Odenkirk šatro slučajno otkrio: Film "Breaking Bad" je već snimljen... Šta, niste znali?

Next post

Slipknot s novim albumom ozbiljno prodrmao kavez...Prvi put od 2017. na vrhu britanske liste je heavy metal bend 

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *